Echoes of War, ή αλλιώς, κλασσική μουσική + games

Published by stelabouras in Gaming, Music

echoes-of-war 

Πόσοι από εσάς έχετε περάσει ένα απόγευμα ακούγοντας κλασσική μουσική; Δεν έχω ιδέα ποιο μπορεί να είναι το ποσοστό των ανθρώπων που διαβάζουν αυτό το post και έχουν απαντήσει θετικά στην προηγούμενη ερώτηση, παρόλα αυτά πιστεύω πως η κλασσική μουσική έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Εκτός από την γενική αρμονία / χαλάρωση / peace of mind και ότι σχετικό νιώθει ο καθένας ακούγοντας ένα κομμάτι κλασσικής μουσικής, ένα βασικό στοιχείο του είδους είναι η ευκολία με την οποία η φαντασία μπορεί να ταξιδέψει σε αυτό που θέλει ο συνθέτης.

Η σύνδεση ενός videogame με ένα είδος μουσικής όπως η κλασσική, αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για πολλούς game designers αρκετό καιρό τώρα. Παρόλα αυτά καμιά εταιρία δεν έχει πετύχει -κατά την γνώμη μου- σε αυτόν τον τομέα όσο η Blizzard. Η μουσική επένδυση των τίτλων της, από το Warcraft και Starcraft μέχρι το Diablo και το World of Warcraft, υπήρξε απλά φαινομενική. Ποτέ άλλοτε δεν έχω δει ολόκληρο κοινό gamers να εκστασιάζεται ακούγοντας μόνο 4 συγχορδίες από το μουσικό κομμάτι ‘Tristram’ του Diablo (αναφέρομαι στην σκηνή από την ανακοίνωση του Diablo 3).

Δεδομένης λοιπόν της επιτυχίας και των καταπληκτικών scores που έχουν γραφεί για τους τίτλους της Blizzard, αποφάσισα να προμηθευτώ την Legendary Edition του ‘Echoes of War’ collection, μια συλλογή από μουσικά κομμάτια γραμμένα για Blizzard games σε εκτέλεση της ‘The Eminence Symphony Orchestra’ της Αυστραλίας, μαζί με DVD από τους δημιουργούς, κάρτες και σημειώσεις για κάθε κομμάτι.

Stunning. Και το κυριότερο: για όσους έχουν παίξει τους τίτλους της Blizzard και έχουν ακούσει την μουσική in-game, τα ακούσματα τους μένουν στο μυαλό υποσυνείδητα και έτσι κάθε φορά το κομμάτι ξυπνάει μνήμες από το videogame.

Και όμως, είναι και αυτό μέρος του καταπληκτικού gameplay που έχουν οι τίτλοι αυτής της εταιρίας.

Comments (3)

mr.f
November 26th, 2008 at 11:05 pm

I <3 Blizzard..Perfect games perfect marketing perfect everything!

Angel_GR
November 29th, 2008 at 3:29 pm

Shouldn’t it be “peace of mind”…..? Geia sou Stelaboura :D

stelabouras
November 29th, 2008 at 3:35 pm

@Angel_GR

Yep it should :) Thanks Angel!