Philips DVDR3480 review

Published by Petrakeas in Hardware, Multimedia, Tech

philips-dvdr3480240634 

Το DVDR3480 πρόκειται για ένα επιτραπέζιο DVD player/recorder με tv tuner και δυνατότητα αναπαραγωγής DivX ultra με υποτίλτους από USB (stick ή σκληρό), σύνδεση με  DV (για ψηφιακές κάμερες) και αναλογική SCART είσοδος (για βίντεο,αποκωδικοποιητές κλπ).  Τη στιγμή γραφής του άρθρου η τιμή του είναι γύρω στα 120 € .

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικό review σχετικά με την αναπαραωγή dvd,divx, την ποιότητα εικόνας στην εγγραφή DVD (μαζί με εικόνες) και άλλες λεπτομέρειες.

Αναπαραγωγή:

Καταρχήν να διευκρινίσω ότι δεν πρόκεται για HD συσκευή. Δηλαδή δεν έχει HDMI, ούτε κάνει upascale.. Συνδέεται με SCART είτε με RGB mode ή YUV progressive ή interlaced. Οπότε η ανάλυση εξόδου είναι PAL, 720Χ576. Ωστόσο είναι υπεραρκετή για αναπαραγωγή τυπικών DVD και DivX.

Έχει πολλές πηγές εισόδου και μπορείτε να μεταβείτε από τη μία στην άλλη (και να κάνετε εγγραφή σε DVD όποια θέλετε). Πηγές:

  • tv tuner. Μπορεί δηλαδή να πιάνει κανάλια ανεξάρτητα από την TV σας. Δεν έχει ψηφιακό δέκτη (dvb-t)
  • SCART (rgb ή yuv). Μπορεί δηλαδή να πάρει σήμα από κάποια άλλη συσκευή, όπως ένα παλιό video με κασέτα, άλλο DVD player, ψηφιακό δέκτη (dvb-t), αποκωδικοποιητή Nova, PVR κλπ
  • DV. Μπορείτε να συνδέσετε την ψηφιακή σας κάμερα και να πάρει ψηφιακά το video (χωρίς απώλεια ποιότητας) ώστε να το προβάλει ή και να το συμπιέσει έπειτα σε μορφή DVD
  • USB. Μπορεί να δει το περιεχόμενο από ένα flash στικάκι ή σκληρό δίσκο και να αναπαράγει εικόνες, μουσική, βίντεο.
  • Disk. Αναπαράγει όλες τις μορφές DVD,CD και φυσικά τα δισκάκια που έχετε γράψει. Το DVD μπορεί να είναι DVD video, ή να περιέχει αρχεία όπως ένα usb flashάκι.

Υπάρχει δυνατότητα ρύθμιση για 16:9 (widescreen TVs) και 4:3 (παλιές τετράγωνες TV). Αν η πηγή είναι wide και η TV 4:3 υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε letterbox και panscan. Αυτή η ρύθμιση ισχύει για όλες τις πηγές (scart,tv,dvd,divx).

Η συσκευή είναι DivX-ultra certified, που σημαίνει ότι μπορεί να παίζει “.avi” και “.divx” αρχεία συμπιεσμένα σε DivX και Xvid ακόμα και με αρκετά ψηλό bitrate. Το “.divx” container διαφοροποιείται από το “.avi” στο ότι μπορεί να περιέχει και υποτίλους και μενού.

Το DVDR3480 μπορεί να δείχει srt,sub,idx αρχεία υποτίτλων με ελληνικούς χαρακτήρες. Ωστόσο γύρω από τους χαρακτήρες εμφανίζει ένα άσχημο πράσινο περίγραμμα. Η λύση είναι η μετατροπή των υποτίτλων και την ταινίας σε ένα “.divx” αρχείο με το aviADDxsubs. Η διαδικασία διαρκεί ένα λεπτό (το βίντεο δεν επανασυμπιέζεται) και μπορείτε να παραμετροποιήσετε τους υποτίτλους (font,size,color κλπ).

Εγγραφή:

Υποστηρίζει εγγραφή σε όλα τα δισκάκια DVD: -R,+R,DL,RW. Η πηγή μπορεί να είναι tv tuner,scart,DV. Υπάρχουν διάφορες επιλογές στην ποιότητα εγγραφής ώστε να χωρέσει video μεγαλύτερης διάρκειας σε ένα δισκάκι. Μπορούν να γίνουν πολλές εγγραφές σε ένα δισκάκι και κάθε φορά το αρχικό menu του DVD ανανεώνεται ώστε να επιλέγετε ποια εγγραφή να δείτε. Στα DVD-RW μπορεί να γράψει νέο υλικό πάνω από κάποια υπάρχουσα εγγραφή ή να συνεχίσει.

Η εγγραφή γίνεται με ένα πλήκτρο. Ωστόσο μπορεί να προγραμματιστεί εύκολα ώστε να γράφει από διάφορες πηγές σε διάφορες χρονικές στιγμές.

πχ από το SCART στις 1 με 2 με ποιότητα SP, από το SKAI 4-5 σε ποιότητα LP

Φυσικά όταν κάνει εγγραφή από μία πηγή, μπορείτε να δείτε μόνο τις άλλες. Δηλαδή αν κάνει εγγραφή από το mega, δεν μπορείτε να βλέπετε άλλο κανάλι αλλά μπορείτε να δείτε πχ από το scart.

Η ποιότητα είναι απίστευτη. Είχα συνηθίσει να κάνω εγγραφές τηλεοπτικών προγραμμάτων στο VCR (βίντεο με κασέτα) και το βίντεο από την κασέτα ήταν σαφώς αλλοιωμένο. Αντίθετα η ποιότητα από την εγγραφή του DVDR3480 ήταν τόσο καλή, που δεν μπορούσα να ξεχωρίσω αν αυτό που έβλεπα ήταν live ή γραμμένο!!

Περιληπτικά:

Πρόκειται για μία πολύ καλή συσκευή, αρκεί να μη σας ενδιαφέρει υποστήριξη HD. Μου έκανε εντύπωση η σταθερότητα του λειτουργικού σε αντίθεση με ένα παλίο DVD player μου(το Kiss). Μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε σε DVD τις παλιές κασέτες σας και φυσικά να αντικαταστήσετε το video για απλές τηλεοπτικές εγγραφές. Επίσης είναι ένας γρήγορος τρόπος να γράψετε σε DVD τις dv κασέτες της ψηφιακής σας βιντεοκάμερας.

Αυτό όμως που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι η ευκολία με την οποία μπορώ να δω κάποια από τις ταινίες που έχω στο PC. Αντιγραφή στο φλασάκι και είμαστε έτοιμοι. Εναλλακτικά μπορώ να γράψω μερικές ταινίες σε έναν εξωτερικό usb σκληρό και να τις παίξει από εκεί.

Αναλυτικό review μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Παρακάτω ακολουθούν 2 εικόνες από ένα DVD που έγραψε και ένα βιντεάκι που προέκυψε από το ripping του DVD.

image01 rechq

Comments (2)

Σε widescreen και καλύτερη ποιότητα τα embed video στο wiggler at Wiggler
January 16th, 2009 at 9:15 pm

[...] παράδειγμα δείτε το video στο προηγούμενο post μου. Related postsWiggler Vidcast Special Episode [...]

Εγώ με ταβανόπροκες ασχολούμαι.. at Wiggler
January 27th, 2009 at 11:09 pm

[...] Γερμανός μετά από το “για να μη σκοτώνεις τον έρωτα” έβγαλε νέα διαφήμιση, η οποία είναι προφανώς από [...]