Απλές λύσεις για συσκευές USB

Published by stelabouras in Hardware, Misc, Tech

img_10341 

Πρόσφατα απέκτησα δύο usb powered συσκευές. Μια USB “Plasma Ball” και ένα απλό USB lamp. Οι συσκευές USB όπως ξέρουμε συνδέονται στις USB (2.0) θύρες του συστήματός σας και τροφοδοτούνται με ρεύμα μέσω αυτών.

Όλα καλά μέχρι εδώ αλλά τι γίνεται όταν οι περισσότερες θύρες των υπολογιστών σας είναι απασχολημένες; Η απάντηση είναι, χρησιμοποιείστε τις εναλλακτικές! OK, η απάντηση ίσως να ήταν ‘ελευθερώνετε κάποια’ αλλά κάπως πρέπει να φτιάξω ένα πρόλογο.

Έτσι για την Plasma Ball, την σύνδεσα στο πίσω μέρος του εξωτερικού σκληρού Western Digital MyWorld 1TB που έχει είσοδο για flash disk και παίζει άψογα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

img_1035
img_1033

Η δε USB lamp, μετατράπηκε σε…κανονική λάμπα που συνδέεται σε πρίζα, με τον παρακάτω τρόπο: συνδέθηκε στον φορτιστή του iPhone! Έτσι ακόμη και αν βαριέμαι να αποσυνδέω κάποια άλλη συσκευή από τις USB θύρες του υπολογιστή, συνδέω την λάμπα κατευθείαν στην πρίζα και τέλος.

img_1036

img_1037

Comments (3)

suicico
September 17th, 2009 at 8:30 am

Ασχετο αλλα στον WD μπορεις να βαλεις οποιοδηποτε USB δισκο και να τον μοιραζεις στο δυκτιο …

Βασιλης
November 1st, 2009 at 8:35 pm

μπορεις φιλε μου να μου βρεις και εμενα μια λυση που θελω να φτιαξω ενα ανεμιστηρακι usb για να δροσιζει το ρουτερ μου,αλλα ολα τα ανεμιστηρακια θελουν 12ν και πανω, ενω η usb δινει μονο 5ν;

Petrakeas
November 2nd, 2009 at 3:49 am

Γιατί δε βγάζεις τα 12V από το τροφοδοτικό σου;