Mobile frameworks για πιο εύκολη ανάπτυξη εφαρμογών

Published by stelabouras in Coding, Software, Tech

PROD_arch11

Μπορεί να είναι φαινομενικά εύκολο να αναπτύξει κάποιος iPhone ή Android εφαρμογές αν διαβάσει το σχετικό documentation και γνωρίζει προγραμματισμό, παρόλα αυτά υπάρχουν και εναλλακτικοί και πιο εύκολοι τρόποι στην ανάπτυξη εφαρμογών για πλατφόρμες όπως το Android, το iPhone, το Blackberry κ.τ.λ.

Frameworks όπως το Appcelerator, το iProcessing και το PhoneGap, υπόσχονται γρήγορη ανάπτυξη εφαρμογών ανεξάρτητα συσκευής, σε κώδικα Javascript (ή Javascript-like syntax όπως το Corona) και αναλαμβάνουν να παράγουν τον αντίστοιχο native κώδικα αυτόματα, επιταχύνοντας αρκετά τον χρόνο ανάπτυξης, δίνοντας επίσης την δυνατότητα σε πολλούς developers να δημιουργήσουν εφαρμογές χωρίς να μάθουν μια νέα γλώσσα.

Ειδικότερα, το Appcelerator υποστηρίζει όχι μόνο mobile αλλά και desktop περιβάλλοντα (Linux, Windows, MacOSX) κάνοντας έτσι πράξη το μοντέλο Write Once Deploy Anywhere (WODA)!


Comments (1)

Ελληνικές σελίδες για βιντεοπαιχνίδια » [wiggler.gr] Mobile frameworks για πιο εύκολη ανάπτυξη εφαρμογών
February 15th, 2010 at 3:37 pm

[...] Μπορεί να είναι φαινομενικά εύκολο να αναπτύξει κάποιος iPhone ή Android εφαρμογές αν διαβάσει το σχετικό documentation και γνωρίζει προγραμματισμό, παρόλα αυτά υπάρχουν και εναλλακτικοί και πιο εύκολοι τρόποι στην ανάπτυξη εφαρμογών για πλατφόρμες όπως το Android, το iPhone, το Blackberryκ.τ.λ. [Περισσότερα] [...]