Wiggler vidcast: μετά από 4 χρόνια

Published by Petrakeas in Internet, Videos

wiggler-team-serres-31

Το μάρτιο του 2006 είχαμε βγάλει ένα δοκιμαστικό βίντεο για την εγκατάσταση ενός συστήματος υδρόψυξης, το οποίο ηταν το έναυσμα για το πρώτο ελληνικό vidcast. Συνεχίσαμε με περισσότερα επεισόδια με περισσότεο υλικό, καλύτερο εξοπλισμό, καλύτερο post precessing και αρκετά υψηλή ποιότητα δεδομένου του ερασιτεχνικού χαρακτήρα του εγχειρήματος. Τακτικά επεισόδια βγάλαμε για περίπου ένα χρόνο καθώς μετά άλλαξαν οι υποχρεώσεις του καθενός και οι στόχοι. Το vidcast τότε είχε αναφερθεί σε αρκετές εφημερίδες και περιοδικά, αλλά ας πάμε στο σήμερα (ενδιαφέροντα αποτελέσματα από google image search).

Τώρα μετά από 4 χρόνια βλέπω ένα βιντεάκι (ακολουθεί παρακάτω) που είχα κάνει τότε και περιλαμβάνει διάφορες σκηνές από επεισόδια. Σίγουρα υπάρχουν αναμνήσεις καθώς ακόμα και οι ίδιοι έχουμε αλλάξει εμφανισιακά και ο τρόπος ζωής και ο τόπος διαμονής και το πώς βλέπουμε τα πράγματα και πολλά άλλα! Ωστόσο και η τεχνολογία έχει αλλάξει πολύ και φαίνεται σε πολλά σημεία του βίντεο!

Για παράδειγμα φαίνεται στα γρήγορα η παρουσίαση ενός plugin που έσωζε το session (tabs κλπ) του browser σε περίπτωση που κρασάρει. Τώρα αυτό θεωρείται default συμπεριφορά. Επίσης παρουσιάσαμε θέματα που τότε ήταν πρωτοποριακά, αλλά πλέον όλοι έχουν κάποια επαφή με αυτά και είτε έχουν εξελιχθεί από τότε (και υπάρχουν ακόμα), είτε έχουν πάψει να υφίστανται. πχ το netvibes (rss μέσα σε customizable home screen website ήταν πολύ μπροστά) , media streaming προς κονσόλες, review του Wii, windows mobile (!!), bluetooth μέσα σε αυτοκίνητο (τότε ήταν πρωτοποριακό), προγράμματα για Symbian (!!), ένα gps demontration που κάναμε μέσα σε αυτοκίνητο (και μετά από μήνες είδαμε κάτι αντίστοιχο σε δελτία ειδήσεων τύπου alpha :P ).

Πολλά από τα παραπάνω πλέον φαίνονται αστεία καθώς είτε τα παίρνουμε πλέον ως δεδομένα, είτε δεν έχει αξία να ασχοληθεί κανείς. Αλλά τότε είχε, και φτάσαμε ως εδώ επειδή περάσαμε από εκείνα τα στάδια. Επίσης φαίνεται πόσο έχει αλλάξει το design του site ή τα logo από τότε. πχ στην αρχή του βίντεο παίζει ένα gif “wiggler vidcast”!! Δεν παίζει να θεωρούσαμε cool κάτι τέτοιο πλέον!

Προς το παρόν vidcast ενεργό δεν υπάρχει, αλλά δεν αποκλείεται όταν βρεθούμε μαζί να κάνουμε κάποιο επεισόδιο. Από την άλλη, τρέχουν  κάποια πιο μικρά projects. πχ εγώ με stelaboura παίζουμε games για το “the playaz“, o stelabouras συνεχίζει το ssmap podcast με τη sugar και όποτε βρίσκουμε κάτι άξιο αναφοράς μαζί με τον ispo το ποστάρουμε! Ease your boredom!

PS. ακολουθούν φωτό από τότε..

1

snap091

Image15

Image0

wiggler-team-2

Titanas

summer2006 logo

Comments (1)

Tweets that mention Wiggler vidcast: μετά από 4 χρόνια at Wiggler -- Topsy.com
November 15th, 2010 at 3:57 am

[...] This post was mentioned on Twitter by Wiggler.gr, grblogs. grblogs said: [wiggler] Wiggler vidcast: μετά από 4 χρόνια: Το μάρτιο του 2006 είχαμε βγάλει ένα δοκιμαστικό βίντεο για την εγ… http://bit.ly/bpqTbi [...]