Μερικές κατηγορίες (wannabe) geeks που με εκνευρίζουν: PART 2

Published by Petrakeas in Internet, Software

nerd1

Μετά από την προηγούμενη “ανάλυση” για τις κατηγορίες geeks που με εκνευρίζουν,  ήρθε η ώρα να προσθέσω και μία ακόμα:

Τα Operating System geeks

Είναι μερικά geeks που αν τους θίξεις το λειτουργικό σύστημα που τρέχει στο σάπιο υπολογιστή τους, το παίρνουν πιο σοβαρά από το να βρίσεις τη μάνα τους και να βιάσεις την αδερφή τους τη μέρα του αγίου Βαλεντίνου αφού πρώτα την έχεις χωρίσει.. Ανάλογα με το λειτουργικό στο οποίο σαπίζουν το 98% της μέρας τους (συμπεριλαμβανομένης της ώρας που κάθονται στην τουαλέτα με το Laptop) χωρίζονται ως εξής:

Ο κακός Linuxας:

Είναι μια διασταύρωση όλων των κακών χαρακτηριστικών ενός μεταλά, ενός χίπι και ενός κομουνιστή. Θα τον πετύχεις είτε να κάνει compile τον kernel, είτε να κράζει την υπόλοιπη ανθρωπότητα που δε χρησιμοποιεί open source λειτουργικό. Έχει την εντύπωση πως και ο ίδιος έχει προσφέρει στην κοινότητα γράφοντας κώδικα… Μεγάλε ΟΧΙ. Το ότι έγραψες μία γραμμή κώδικα και έκανες comment out άλλη μία ΔΕ θεωρείται contribution στην κοινότητα.

Ο καμένος Windows user

Πρόκειται για την κλασσική περίπτωση κάγκουρα στον κόσμο των υπολογιστών. Ο υπολογιστής του είναι τόσο καγκουρεμένος που απαγορεύεται να βρίσκεται σε ακτίνα 1 km από αεροδρόμιο γιατί τα LEDάκια του κρύβουν το διάδρομο προσγείωσης. Όταν δεν τρέχει το 3D mark σε endless loop προκειμένου να μπει το “Hall of fame”, μπαίνει σε blogs και Forums και τρολάρει τα Apple fanboys κατοχυρώνοντας την ανωτερότητα της επιλογής του.

ο iOS dreamer

Πέρα από τέρμα χασομέρης ο συγκεκριμένος geek είναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ. Το να τραβήξεις μισή ώρα βίντεο με το κατοικίδιό σου ή τη δίχρονη κόρη σου να γρατζουνάει το iPad , με τόσο random τρόπο όσο μια αλογόμυγα που παίζει Kinect, ώστε να βρεις ένα clip 10 δευτερολέπτων που “αποδεικνύει” πόσο intuitive είναι το user interface, ΕΙΝΑΙ αρρωστημένο!
Ο συγκεκριμένος geek πιστεύει ακράδαντα ότι το iPad θα αλλάξει την ανθρωπότητα και προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του για τη χρησιμότητά του σπαταλώντας αμέτρητες ώρες πάνω του και αγοράζοντας apps τα οποία θα χρησιμοποιήσει 2 φορές: μια φορά για να τα δει και άλλη μία για να τα δείξει στο geek φίλο του. Μεγάλε, αφού το iPad είναι το μέλλον των υπολογιστών, θα σε αφήσω μια βδομάδα με ένα iPad και χωρίς “συμβατικό” υπολογιστή. Στο τέλος της τρίτης μέρας θα με παρακαλάς να ανταλλάξω το iPad σου με το τελευταίο ψόφιο Laptop πενταετίας, με το οποίο ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις όλες τις geek π@παριές σου.

Και μετά το κράξιμο (σε πιο σοβαρό τόνο) τα πράγματα είναι απλά. Δεν υπάρχει το “καλύτερο” λειτουργικό σύστημα… Κάθε ένα έχει υπέρ και κατά. Αν πιστεύεις ότι η δική σου επιλογή είναι “καλύτερη” προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν άτομα με διαφορετικές ανάγκες από τις δικές σου. Τέλος.

Comments (7)

vpmech
December 4th, 2011 at 8:58 pm

ανα γεια σου και για τα 2 παρτς ;)

angelkar
December 4th, 2011 at 9:06 pm

Θα μπορούσες να βάλεις στη λίστα τους geeks που θάβουν άλλους geeks :p

Petrakeas
December 4th, 2011 at 10:18 pm

χαχα καλή ιδέα! :P

trib
December 4th, 2011 at 11:06 pm

Αχαχαχαχαα μπράβο!

telas
December 5th, 2011 at 3:27 am

αψογος και θέλουμε part 3

banned
December 16th, 2011 at 4:45 pm

Καλή προσπάθεια.

Όντως μοιάζει με Mikeius αλλά δεν έχει την ίδια πλάκα με τον Mikeius γιατί εσύ έχεις λογικές και μετριοπαθείς θέσεις, ενώ αυτός είναι υπερβολικός, ημιμαθής και geek!

Στο part 3 αν θες να έχει πιο πολύ πλάκα βάλε πιο πολύ εμπάθεια ;)

Petrakeas
December 16th, 2011 at 5:04 pm

Δεκτά αυτά που λες, αλλά όχι ότι είναι πιο geek από μένα! Αυτό είναι προσβολή! :P