Greek iOS game scene

Published by stelabouras in Gaming, review

clockworkbrainpopcorny

Είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα εποχή. Αν και κανείς θα περίμενε λόγω της ύφεσης να υπήρχε το αντίστοιχο αντίκτυπο και στο creative field, γίνεται το ακριβώς ανάποδο: Έλληνες developers και designers δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες που στοχεύουν όχι μόνο την μικρή (από όλες τις απόψεις) ελληνική αγορά, αλλά όλον τον κόσμο.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος και γιατί δεν είμαι καλός στις μεγάλες εισαγωγές, ακολουθούν δύο νέα iOS games από Έλληνες developers που μπορούν εύκολα να βρεθούν στο Top 10 όλων των ξένων App Stores. Προσωπικά, είμαι αντιδιαμετρικά αντίθετος με την λογική του “είναι ελληνική εφαρμογή, ας την στηρίξουμε την καημένη”, οπότε όπως φαντάζεστε τα επόμενα δύο games πραγματικά αξίζουν κατά την άποψή μου και δεν θα έγραφα αυτό το post αν δεν τα έπαιζα σχεδόν καθημερινά.

A Clockwork Brain

Το A Clockwork Brain πρόκειται για το spin-off iOS game του The Clockwok Man, του καταπληκτικού hidden object game της Total Eclipse. To iOS game έχει το ίδιο επίπεδο ποίοτητας στα γραφικά και στο gameplay που χαρακτηρίζει την TE και βασίζεται σε απλά αλλά αρκετά challenging brain puzzles. Το παιχνίδι ξεκινάει με το Challenge mode έχοντας τέσσερα διαφορετικά puzzle types με τον παίκτη να μπορεί να αγοράσει περισσότερους τύπους από puzzle, αλλά και να ξεκλειδώσει το single player mode χρησιμοποιόντας το in-app currency του παιχνιδιού, τα Sprocket Tokens.

Το A Clockwork Brain αν και αρκετά εύκολο στην αρχή γίνεται γρήγορα πολύ challenging, με αποτέλεσμα να είχα εθιστεί αρκετά κατά την διάρκεια του beta testing! Plus, κάποια από τα puzzles φαίνεται να βοηθούν τόσο την μνήμη όσο και τα αντανακλαστικά!

Ένα μεγάλο μπράβο στην Total Eclipse για τον φανταστικό αυτό τίτλο που μπορείτε να βρείτε δωρεάν στο App Store, τόσο για iPhone/iPod Tock όσο και για iPad!

Pop Corny

Το Pop Corny είναι το πρώτο iOS game του Χάρυ Καλογήρου και είναι απλά κόλλημα. Το concept είναι απλό: Στην μέση της οθόνης βρίσκεται ο κύριος…Pop Corny που τρέφεται αποκλειστικά με Pop Corn! Εσείς πρέπει να αναλάβετε να τα “ψήσετε” στοχεύοντας τους σπόρους με ένα laser πριν έρθουν κατά πάνω του!

Αν το παραπάνω σας φαίνεται εύκολο, τότε δεν ξέρετε τι σας περιμένει! Μετά το τρίτο level το παιχνίδι γίνεται πραγματικά challenging με τα pop corn που πρέπει να σκάσετε στην οθόνη να αυξάνονται απειλητικά! Το παιχνίδι χρησιμοποιεί το in-app purchase για να σας εξοπλίσει με κάποια bonus αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν ενώ ψήνετε pop corn καθώς και κάποια vanity items που αλλάζουν το κουτί που ζεί ο Mr. Pop Corny.

Προσωπικά έχω βάλει στόχο στο συγκεκριμένο game να ανεβώ ψηλά στα leaderboards (bragging ftw) και αυτός ο λόγος με κάνει να παίζω συστιματικά κάθε εβδομάδα!

Το Pop Corny διατίθεται για $0.99 στο App Store και μπορείτε να το παίξετε σε iPhone/iPod touch και σε iPad!

Επίσης κάτι που μου κίνησε αρκετά το ενδιαφέρον ήταν το transparency του Χάρη πίσω από την δημιουργία του παιχνιδιού. Τόσο στα άρθρα του στο AltDevBlogADay, όσο και στην συνέντευξη που έδωσε στο SSmap φαίνεται πως ασχολήθηκε αρκετά στην δημιουργία μιας νέας game engine από το μηδέν για το iOS που είναι σε θέση πλέον να χρησιμοποιηθεί και στους επόμενους τίτλους που θα αναπτύξει!

Αντί επιλόγου

Για μένα το iOS gaming κατέχει πλέον μεγάλο κομμάτι της πίτας του game industry. Μπορεί το App Store να φαίνεται χρυσορυχείο σε πολλούς, η αλήθεια είναι όμως ότι είναι δύσκολο σε ένα indie game να ξεχωρίσει!

Τα δύο παραπάνω games πρέπει κατά την γνώμη μου να ξεχωρίσουν και προσπάθειες σαν και αυτές θέλουν όντως στήριξη, όχι γιατί είναι ελληνικές αλλά γιατί αξίζουν πραγματικά.