Death Rally

Published by ispofacto in Gaming

death_rally

Το Death Rally είναι ένα arcade racing παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 1996. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι προφανώς να κερδίσεις αγώνες και να ανέβεις στην συνολική βαθμολογική κατάταξη του παιχνιδιού μέσα από αγώνες που έχουν έπαθλο χρηματικά ποσά αναλόγως της δυσκολίας τους. Με τα χρηματικά ποσά που κερδίζεις μπορείς να αγοράσεις καινούρια αυτοκίνητα, όπλα, νάρκες και διάφορες άλλες βελτιώσεις ώστε να καταστρέψεις ή να νικήσεις τον αντίπαλό σου!

Το παιχνίδι έχει πολύ εθιστικό gameplay παρόλο τον απλό σχεδιασμό του και μπορεί να το παίξει κανείς άνετα ακόμα και σήμερα. Ακόμα θυμάμαι τις ατέλειωτες ώρες που του είχα αφιερώσει όταν πήγαινα σχολείο! Πριν λίγα χρόνια κυκλοφόρησε για Windows μία freeware έκδοση του που είναι μάλιστα δωρεάν και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ! Για όσους ενδιαφέρονται μάλιστα υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το πως έγινε η μεταφορά από DOS σε Windows από προγραμματιστή σκοπιά. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι η έκδοση για Windows δεν υποστηρίζει multiplayer. (Αν και υπάρχει workaround για multiplayer με χρήση της DOS έκδοσης!)

Το παιχνίδι έγινε remake με σημερινής εποχής γραφικά και παραπάνω δυνατότητες και κυκλοφόρησε για iOS και Android με μεγάλη εμπορική επιτυχία. Ευτυχώς σε λίγες μέρες αναμένεται η κυκλοφορία του και για PC. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε το παρακάτω trailer!