Το monitor έκλεισε!

Published by stelabouras in Internet

monitor1 

Ω ναί! Καλά ακούσατε! Ο μεγαλύτερος greek blog aggregator δημιουργία του Vrypan έκλεισε κάπως απότομα και χωρίς προειδοποίηση για τους λόγους που αναφέρει ο Παναγιώτης σε τελευταίο post του!

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος το monitor έκλεισε μετά απο την επιθυμία ενός blogger (που είναι και δημοσιογράφος! Δεν πάμε καλά…) να μην εμφανίζεται το RSS του στην σελίδα (τότε τι το έχει το RSS?!) και -σε μία κίνηση που δεν μπορώ να καταλάβω- ο Vrypan προτίμησε να κλείσει τον aggregator απο το να αφαιρέσει το blog! Θα προτιμούσα πάντως πριν δημιουργήσετε την προσωπική σας γνώμη για το θέμα να ρίξετε μια ματιά στα emails που αντάλλαξαν ο Vrypan και ο (η βασικά γιατί είναι γένος θηλυκού) blogger.

Comments (40)

ispofacto
January 7th, 2007 at 1:24 pm

Απλά δεν είχε πολύ χρόνο λόγω της δουλειάς του στο ΠΑΣΟΚ, βρήκε μια χαζή αφορμή, είχε ψιλοκουραστεί μάλλον κιόλας και το έκλεισε.

Ευριπας
January 7th, 2007 at 2:35 pm

Εγω πιστευω οτι ειχε κουραστει περισσοτερο εξαιτιας της δουλειας του στους Ιατρους χωρις Συνορα. Ειχε μολις δει τον θανατο απο υποσιτισμο 400 Σομαλων και μπαφιασε.

Αλλαζω γνωμη: το τελικο μπαφιασμα “θα το κλεισω το κωλοπραγμα” το εκανε οταν σαν πυροσβεστης εσωσε 3 παιδακια πηδωντας μεσα σε ενα πυρινο κλοιο μιας πολυκατοικιας που κατεδαφιζοταν.

Οχι: Σαν σκουπιδιαρης μαζευε σκουπιδια, οχι ολα, μερικα γιατι λουφαρε και πολλα χυνονταν και κατω, Και τα ψαροκοκαλα τα ετριβε κατω στον δρομο να μυριζουν πολυ ασχημα. Και τοτε κουραστηκε, του ηρθε η ορεξη να παει να χτυπησει κατι κοψιδια με τον Φωντα τον φιλο του τον κουρεα και το αποφασισε.

Μου κανει λιγο unfair που καποιος νιωθει την αναγκη να το συνδεει με το που δουλευει o vrypan. Οταν πχ το ανοιξε γιατι δεν πεταχτηκαν μερικοι να το συνδεουν με τον τοπο εργασιας του, η οταν αναβαθμισε την γραμμη του η οταν εφτιαξε το template του; “Απλα ειχε πολυ χρονο λογω της δουλειας του στους αποθηκαριους του ΛΙΝΤΛ, βρηκε μια χαζη αφορμη και αναβαθμισε την γραμμη του”

Ισως βεβαια πολιτικα και αθλητικα να ιντριγκαρουν περισσοτερο απο τους γιατρους χωρις συνορα η τους σκουπιδιαρηδες και να ειναι απλα στα πλαισια της συζητησης καφενειου “ελα ρε, εκει που δουλευει το ατομο τους ξερω γω καλα κατι τετοιους ναουμ κλπ” και να μην ειναι θεμα unfairness…

Sugar
January 7th, 2007 at 4:25 pm

Δεν γνωρίζω κανένα (αλλά κανένα) από τους εμπλεκόμενους, ούτε έχω ασχοληθεί ποτέ με το monitor, αλλά κάτι τέτοιες drama μαλακίες είναι που σκοτώνουν την ελληνική blogosphere.

Μαύρος Γάτος
January 7th, 2007 at 4:36 pm

Δεν θέλω να ασχοληθώ με την ουσία της διένεξης, με το ποιός έχει δίκιο, ο Παναγιώτης ή η Μιραντολίνα που σύμφωνα με τον Vrypan είναι η πέτρα του σκανδάλου. Και δεν θέλω όχι γιατί δειλιάζω να πω την γνώμη μου, αλλά γιατί δεν θέλω να ξανακάνω το ίδιο λάθος και να πάρω θέση χωρίς να έχω τις απαραίτητες πληροφορίες και τεχνικές γνώσεις, που δεν τις έχω.

Θέλω όμως να σού πω, Παναγιώτη, ότι ακόμα κι αν έχεις τα χίλια δίκια του κόσμου, νομίζω πως δεν έχεις το ηθικό δικαίωμα να κλείσεις το monitor, τουλάχιστον όχι χωρίς κάποιον ΣΟΒΑΡΟ λόγο. Γιατί το monitor, με την συμμετοχή και με την στήριξη όλων ημών των 2000 περίπου, έγινε το αδιαμφισβήτητο επίκεντρο του ελληνικού blogging. Δεν είναι δηλαδή πιά ένα παιχνιδάκι σου, που το ανοίγεις και το κλείνεις όποτε κάποιος σε εκνευρίζει, δίκαια ή άδικα.

Από την άλλη, είναι παράλογο το να καταστρέφεις κάτι που χτίστηκε σιγά σιγά και που δίκαια κέρδισε το στάτους της αυθεντίας, σαν το συνώνυμο του ελληνόφωνου blogging,

Θέλω να πω ότι θεωρώ απαράδεκτες τις ειρωνίες της Μιραντολίνας για “Δερβέναγες του ελληνόφωνου ίντερνετ” και περί του ότι “αν άνοιγες την πόρτα της εξόδου από το monitor θα έμεναν τρεις κι ο κούκος”. Πέρα όμως από την προοπτική της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης του θέματος, που είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα είχε πολλά να σού αποφέρει, αν όχι σήμερα, σιγουρα αύριο, θα έβγαζες πολλά λεφτά από το monitor, και θα σού άξιζε απόλυτα, και γιατί όχι, υπάρχει νομίζω και μια ηθική υποχρέωση απέναντι σε όλους εμάς.

Μια θρακιώτικη παροιμία λέει ‘θύμωσε ο τσομπάνης κι έκοψε το πράμα του’… εσύ θύμωσες κι έκοψες ολονών μας το πράμα μαζί. Κυρίως όμως το δικό σου.

Αν επιμείνεις να το κλείσεις, σίγουρα σε λίγο κάπου θα ξεφυτρώσει ένα νέο monitor. Ίσως ήδη να έχει γίνει αυτό! Το μοναστήρι να’ ναι καλά, και το μοναστήρι είναι ο Blogger.com και το WordPress, και ΟΧΙ το monitor. Και τότε όλοι εμείς που τώρα θλιβόμαστε γιατί έκλεισε το στέκι μας, θα πούμε “Το Monitor πέθανε, ζήτω το νέο Monitor!” Έτσι είναι η ζωή. Δεν της αρέσουν τα αδιέξοδα. Συνεχίζεται.

Ελπίζω να κατάλαβες ότι όλα αυτά τα λέω τελείως φιλικά, και με συναίσθηση της υποχρέωσης που έχω και εγώ προσωπικά απέναντί σου σαν δημιουργό του στεκιού μου τόσον καιρό. Αλλά επίσης πρέπει να καταλάβεις ότι η κίνησή σου ήταν τελείως άτοπη, και να κάνεις πίσω όσο είναι καιρός. Σε κάθε περίπτωση, να είσαι καλά.

poromenos
January 7th, 2007 at 4:47 pm

emana mou fenete san aformi kai oxi ws etio to gegonos afto gia na klisei to site o vrypan

Ευριπας
January 7th, 2007 at 5:01 pm

Κοιτα. Αν καθε μερα στεκομαι σε μια γωνια με βροχη και κρυο και λεω καλημερες και καποιος περναει και μου ριχνει φαπες και μια μερα εξαιτιας μιας φαπας ακομα (λιγο πιο δυνατης, λιγο πιο ηχηρης η απλα ηταν η μερα) σηκωθω και φυγω απο την γωνιτσα μου οπως και να το πεις (αιτια η αφορμη) το γεγονος παραμενει: Αν δεν την ειχα φαει δεν ξερω τι θα ειχε γινει. Αν μαλιστα μου ειχε προσφερει πχ ενα εκατομμυριο ευρω που τοσο καιρο του φτιαχνω την μερα, μπορει να αποφασιζα να μενω εκει και να λεω και καληνυχτες.

Μαύρος Γάτος
January 7th, 2007 at 6:03 pm

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Η Μιραντολίνα να έχει δίκιο ή άδικο.

Αν έχει δίκιο, ας την σβήσει ο Παναγιώτης και ας τελειώσει το θέμα. Αν χρειάζεται δέκα λεπτά, ας τα διαθέσει, αντί να κλείσει το μόνιτορ!

Αν έχει άδικο, τότε, πολύ απλά, έχει δίκιο ο Παναγιώτης, που όμως λέει ότι κλείνει το μόνιτορ λόγω αρχών. Αλλά “συνέπεια στις αρχές μου” δεν σημαίνει σε καμμιά περίπτωση άτακτη υποχώρηση. Σημαίνει ΚΡΑΤΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΙΣ – όποιες – ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

Και ποιές συνέπειες δηλαδή; Αν, επαναλαμβάνω, αν έχει δίκιο ο Παναγιώτης, σιγά μην τού έκανε μήνυση η Μιραντολίνα, θα γινόταν η ίδια ρεζίλι των σκυλιών!

Lost
January 7th, 2007 at 6:36 pm

Εύριπα, με κάλυψες.
Μαύρε Γάτε, έχεις κάνει τόσο κόπο να ποστάρεις το ίδιο προκάτ κείμενο σε όλα τα σχετικά με το κλείσιμο του Monitor posts. Λέω να σου κάνω copy paste την απάντησή μου, αλλά πάλι βαριέμαι. Αυτά τα περί “ηθικού δικαιώματος” και “σοβαρού λόγου” τα ακούω βερεσέ. Από πού κι ως πού υποδεικνύουμε σε κάποιον που τζάμπα δούλευε τόσο καιρό για να μας προσφέρει μια χρήσιμη υπηρεσία (και τζάμπα μας διαφήμισε, μην ξεχνιόμαστε) πώς θα αντιδράσει?

Spyros
January 7th, 2007 at 7:22 pm

στη συγκεκριμένη περίπτωση όλοι έχουν δίκιο και όλοι άδικο. η κα. Θωμά έχει δίκιο γιατι το blog είναι ιδιοκτησία της και κάνει οτι γουστάρει με αυτό. έχει άδικο όμως να απειλεί με δικαστικά μέτρα κάτι που μπορούσε να κάνει και η ιδια τεχνολογικά (που λέει οτι ειναι τοσο εύκολο για τον vrypan να το κάνει). να φτιάξει ένα καινούργιο blog και να οδηγεί με link ή άλλο τρόπο τους επισκέπτες της στο καινούργιο blog. ο vrypan έχει δίκιο διότι έχει ένα προσωπικό site δεν παίρνει δραχμη απο κανένα και κάνει οτι γουστάρει με αυτό (άμα θέλει το κάνει και τσοντοsite). έχει άδικο διότι τεχνολογικά όλοι ξέρουμε οτι το αίτημα της κα. Θωμά είναι θέμα δευτερολέπτων. αυτό όμως που είναι κατακριτέο είναι τα ψέματα που ειπώθηκαν: το monitor έκλεισε επειδή ο ιδιοκτήτης του δεν ήθελε να μείνει ανοικτό (για την παρούσα φάση) και όχι λόγω κάποιας αψιμαχίας. μασάει η κατσίκα ταραμά?
εγώ πάντως πιστεύω οτι θα κάνει καλό αφου τεχνολογικά το monitor ήταν πίσω (βλ. sync.gr) και μάλλον το καινούργιο monitor θα είναι καλύτερο. εν κατακλείδι και οι 2 θα βγούν χαμένοι: η κα. Θωμά έγινε θέμα κριτικής και ο vrypan έχασε μια απο τις (εν δυνάμει) καλύτερες πηγές εσόδων. τυχερός ο καινούργιος vrypan

Ευριπας
January 7th, 2007 at 8:20 pm

@spyros: “Αυτο που ειναι κατακριτεο ειναι τα ψεματα”, “μασαει η κατσικα ταραμα” κλπ…
Νομιζα οτι μεχρι τωρα κρινοταν αν ο vrypan πρεπει να ειναι μλκας ο,τι και να συμβαινει. Περασαμε στο αν ειναι ψευτης;

Τεχνολογικα μαλιστα διαφωνω εντελως. Αν το δει κανεις σοβαρα, το να διαγραψεις ενα blog, τα μεχρι τωρα αρθρα του, τα οποια linkblogs, το οποιο account ισως ειχε ο ιδιοκτητης του ανοιξει στο monitor και αυτο επι (εν δυναμει) 2000 blogs που ισως κατα καιρους να θελουν να μπαινουν/βγαινουν δεν ειναι θεμα δευτερολεπτων. Απαιτει χρονο και αναπτυξη κωδικα και ισως επανασχεδιασμο για να διευκολυνει ακριβως αυτη την κατασταση (αν ειναι να γινεται συστηματικα). Και μετα προκυπτουν και θεματα αλλα. Ας πουμε εγω λεω στο καθε monitor επιθυμω να βγαλω το blog μου. Και πως πιστοποιει σιγουρα οτι εγω ειμαι οντως ο ιδιοκτητης του site και οχι καποιος φαρσερ; Οτι δεν ειμαι καν ο ανηλικος γιος του ιδιοκτητη του blog που βρηκα το PC του ανοιχτο η οτιδηποτε αλλο. Και πως πιστοποιειται οτι οταν κανω request για να προστεθει το site μου ειμαι οντως ο ιδιοκτητης του.
Και μετα γιατι οχι και τα σχολια. Αν σου πω να διαγραψεις απο το blog σου τα σχολια ΜΟΥ εσυ θα το κανεις ετσι απλα; Με ξερεις ποιος ειμαι αληθινα και οτι ολα αυτα οντως τα εχω γραψει εγω; Μπορεις να τα βρεις με μια κινηση και να τα διαγραψεις ετσι απλα μαζικα; Και αν εχω 400 σχολια; Και αν ειμαστε 2000 σχολιαστες με 400 σχολια ο καθενας σε βαθος τριετιας. Και αν εχεις και search engine που τρεχει πανω τους και πρεπει να την ξανατρεξεις; Και και και ….

Και κυριως αν αυτο ειναι το χομπι σου και ο χρονος σου δεν ειναι τοσος και βλεπεις το φαινομενο “πρηξιμο” να παιρνει διαστασεις;

Και αν σε πιεζω οτι θα λαβω μετρα αν δεν ικανοποιησεις τα ναζια μου συντομα;

Και αν εχεις δει πχ το blogme που εκανε linkblog προς τριτους τι επαθε οταν ενεπλακει ο νομος;

Δεν ξερω, αυτα με τα 2 δευτερολεπτα που λες. Ξανασκεψου το. Αρκει να φτιαξεις μια μηχανη σαν του vrypan, να την τρεξεις μια τριετιουλα και μπορεις να κανεις ευκολα χρονομετρησεις οταν θα σου στελνει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του μετα. Μακαρι να δικαιωθεις. Αλλα εξω απο τον χορο υποψιαζομαι οτι τα χρονομετρα σου πανε πολυ πιο αργα απο οτι αν χορευεις στα αληθεια…

Μαύρος Γάτος
January 7th, 2007 at 8:34 pm

Προκάτ κείμενο δεν είναι, είναι η γνώμη μου κι αν σε ενοχλκεί σβήσε την. Το ίδιο μού κάνει.

¨Οσο για τον Vrypan, ε, μην τρελλαθούμε, δεν έσκαβε κιόλας, έτσι;

Spyros
January 7th, 2007 at 8:49 pm

@euripas
ΟΛΑ ta erotimata linontai me mia mono static html ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ kai sto yahoo ama valeis onoma konstantinos karamanlis den tha simainei oti eisai o prothipourgos tis xoras. alla ama steileis kapou email me auto to onoma kai les oti eisai o karamanlis esi tha vreis to mpela sou oxi to yahoo.
tora texnologika mporei na exeis dikio kai na einai kopos alla ego den krino oti ama mporei i oxi i ama tou ta exoun kanei tsourekia ego krino ti eipe os dikaiologia. den to ekleise epeidi i ka thoma tou to eipe alla epeidi (apolita dikaiologimena) den ithele na to sinexisei. exou kai to masaei i katsika tarama.

Rodia
January 7th, 2007 at 8:49 pm

@ μου κάνει εντύπωση Γατούλη, αυτή η επιμονή να υποτιμάς την εργασία (χωρίς αμοιβή μάλιστα) των άλλων. Επειδή διατηρώ κόμβο -εξαιρετικά δραστήριο πριν 2 χρόνια- γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτή η δουλειά είναι δουλε ί α κανονική. Επίσης εντύπωση μου κάνει που γράφεις πως “Δεν θέλω να ασχοληθώ με την ουσία της διένεξης” ενώ η ουσία είναι το σημαντικό: Η Αρχή της ισότιμης και ελεύθερης διάδοσης ιδεών μέσα στο διαδίκτυο.
Τώρα σκέφτηκα και θα τα μεταφέρω και στο μπλογκ σου.. ΚΑΡΑΜΠΟΛίΝΑ ΠΟΥ ΛΈΝΕ!

Spyros
January 7th, 2007 at 8:50 pm

otan leo yahoo enoo na kaneis email account sto yahoo

Rodia
January 7th, 2007 at 8:50 pm

@ Εύριπα, με ξαφνιάζεις ευχάριστα!:-)) τα γράφεις ξεκάθαρα, τόσο στις παραβολές όσο και στις πρακτικές εκθέσεις.

Ευριπας
January 7th, 2007 at 8:57 pm

@gatos: Δικιο εχεις, καθοταν ο vrypan.

@spyros: Δικο εχεις, το yahoo πρεπει να ειναι καλυτερα οργανωμενο απο το monitor. Ισως φταιει οτι ο vrypan ως χομπιστας πιθανως να διεθεσε λιγοτερα ατομα και χρημα. Ισως και το οτι το yahoo δουλευε απο πιο πριν. Ισως το οτι ειναι πολυεθνικη. Ποιος να φανταστει τι να εφταιξε και δεν το ξεπερασε ο vrypan σε οργανωση.

@spyros και παλι δικιο εχεις. Αν στα ΝΕΑ δημοσιευσουν ενα κειμενο ενος fake Καραμανλη που βριζει καποιον δεν θα την πληρωσουν ΚΥΡΙΩΣ τα ΝΕΑ λες αλλα ο ΜΟΝΟ ψευτοκαραμανλης που εστειλε μια επιστολη και υπεγραψε ως Κωστακης. Δεν ειναι πχ χρεος τους να ελεγχουν και να βεβαιωνουν τις πηγες τους κλπ. Ενδιαφερον και αυτο και το κραταω,

@Rodia: Εσυ και αν εχεις δικιο :-)

Μαύρος Γάτος
January 7th, 2007 at 9:03 pm

Ε, μα ασχολήθηκα με την ουσία! Και είπα ότι σε κάθερ περίπτωση ο Vrypan δεν έπρεπε να έχει κλέισει το monitor. Δικαστής δεν είμαι! Ούτε και υποτιμώ την δουλειά του Παναγιώτη! Αλλά δεν την υπερτιμώ κιόλας. Και γιατί να είναι χωρίς αμοιβή; Το monitor και θα μπορούσε και θα έπρεπε να βγάζει λεφτά, με την κίνηση που είχε!

Και μη μού πεις Ροδιά μου ότι το κλέισιμο του μόνιτορ εξυπηρετεί την αρχή της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών!!!!

(Καραμπολίνα δε λες τίποτα…)

Ευριπας
January 7th, 2007 at 9:06 pm

Ακου spyro. Μου ηρθε μια ιδεα. Στηνουμε ενα καναλι τηλεοπτικο. Δεχομαστε ανωνυμα ρεπορταζ σε βιντεοκασσετες που ο καθενας υπογραφει οπως θελει και λεει οτι θελει και εμεις θα τα αναδημοσιευουμε. Αλλα πριν την προβολη ριχνουμε 1 λεπτο στατικ ντισκλειμερ “Αυτο που ακολουθει το εχει στειλει καποιος που λεει οτι τον λενε Καραμανλη/Ευαγγελατο/Μενεγακη και αν λεει ψεματα η βριζει η ειναι απρεπης τοτε αυτος ειναι κακο παιδι, βρειτε τον γιατι δεν εχω και την διευθυνση του ουτε και το ονομα του και τραβηξτε του το αυτι, εγω δεν φερω ευθυνη”. Αν εχεις δικιο θα παει πολυ μπροστα.

Ω, ποσο μου αρεσει η ιδεα του στατικ ντισκλειμερ που λυνει ολα τα προβληματα. Καθομαστε και εμεις οι κομπιουτεραδες απανταχου και χολοσκαμε με ηλεκτρονικες υπογραφες, πιστοποιητικα, ασφαλεια συναλλαγων, ελεγχους πιστωτικων καρτων, ηλικιων, πραγματικων στοιχειων, κρυπτογραφιες κλπ. Αυτο δινει λυση: Πες μας τι θελεις και εμεις θα το κανουμε χωρις δευτερη σκεψη. Αν μας κοροιδεψες δεν φταιμε εμεις. Εσυ ησουν κακο παιδι και δεν θα πας στον παραδεισο ομως, να το ξερεις!. Ολη η τεχνολογια του κοσμου δεν ειναι τιποτα μπροστα σε μια καλη ιδεα!

Ευριπας
January 7th, 2007 at 9:11 pm

@gatos: Somebody stop me. Εχω κολλησει σημερα. Νομιζω οτι πεσαμε σε χωροχρονικο singularity και εμφανιζονται σαν την ημερα της Μαρμοτας συνεχεια και συνεχεια απιστευτα πραγματα :-)

Προταση σου:
“Θα μπορουσε και επρεπε να βγαζει λεφτα το monitor”.

Προταση μου:
“Ολος ο κοσμος θα μπορουσε και επρεπε να ειναι υγιης και να σταματησει και ο πολεμος”

Λυσαμε και οι δυο ενα μεγαλο θεμα, ο καθενας στο μετρο των δυναμεων του. Δεν ξερω αν εσυ το λες και αυτοματως γινεται αλλα αφου πουλαμε τρελα, εγω τουλαχιστον την εχω μεγαλυτερη :-)

Μαύρος Γάτος
January 7th, 2007 at 9:15 pm

Μπριτς που την έχεις μεγαλύτερη!

Σ;) ;) ;)

Ευριπας
January 7th, 2007 at 9:15 pm

Δεν εχει το δικαιωμα να παρατησει ενας εθελοντης που ξερω και ασχολειται με την Καρετα-Καρετα τις περιπολιες του στην Ζακυνθο. Ουτε υπερτιμω την δουλεια του ουτε την υποτιμω. Ουτε Δικαστης ειμαι. Απλα σε καμια περιπτωση δεν εχει το δικαωμα να σταματησει. Και γιατι να μην βγαζει λεφτα; Ας βγαζει κιολας. Λεφτα, βγειτε! Καρετες, σωθειτε. Εθελοντες, συνεχιστε!

Ταγμα, προσοχη
Πλανητης, ημι-ανας
Γαλαξιας, αρμ!

Χαμος γινεται …

Μαύρος Γάτος
January 7th, 2007 at 9:27 pm

Ρε συ είναι βλακεία του να σταματήσει, δεν το καταλαβαίνεις πιά; ούτε και το monitoir το κρατούσε για την πλάκα του! Μπορεί να το άρχισε για την πλάκα του, αλά έτσι άρχισε και το ebay και το youtube! Έλεος πιά!

Καλή ή πλάκα αλλά δεν είναι όλα πλάκα – όσο για την τρέλλα δεν παίζομαι με τίποτα είναι αλήθεια

Μαύρος Γάτος
January 7th, 2007 at 9:28 pm

δεν είναι όλα πλάκα λέμε,έχει και ανηφόρες κα κατηφόρες…

Μαύρος Γάτος
January 7th, 2007 at 9:34 pm

Και για να μην δοθεί η εντύπωση ότι υποτιμώ την δουλειά του Vrypan, θα το κάνω όσο πιό λιανά γίνεται:

Λοιπόν θεωρώ το κλείσιμο του monitor όχι μόνο λάθος, αλλά και βλακεία. Κι επειδή αισθάνομαι ειλικρινά ότι χρωστάω κάτι στον Vrypan, δεν θα πάω να τού πω όπως μερικοί “μπράβο αγόρι μου, πολύ καλά έκανες και το έκλεισες, τής έδειξες της μουρλόγκως τί έστί βερύκοκο”. Θα τού πώ την αλήθεια. Ότι κάνει λάθος.

Αυτό είναι όλο.

Ευριπας
January 7th, 2007 at 9:50 pm

Καλα, οταν τα πειτε, δωσε τουλαχιστον μια προσωπικη χροια στο ζητημα. Πες του “vrypan ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ οτι ηταν λαθος”, οχι “vrypan Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ οτι ηταν λαθος”.

Μονο εγω δικαιουμαι να εκφερω την απολυτη αληθεια και του την εχω πει καιρο.

Ευριπας
January 7th, 2007 at 9:57 pm

Καλα εσυ δεν καταλαβαινεις οτι ο εθελοντης της Καρετας-Καρετας δεν το κανει για πλακα; Δεν ξερω πως το ξεκινησε και γιατι αλλα μετα απο 3 χρονια δεν ειναι πλακα. Εχει business plan. Μπορει να ιδρυσει μια νεα Greenpeace. Να γινει η μητερα Τερεζα. Οταν τους δω θα τους το πω: Μαγκες. Μεγιστο λαθος σας να τα παρατησετε. Καλα πατε. Γερα. Συνεχιστε. Το να σταματησετε ειναι βλακεια. Σας το λεω γιατι σας το χρωσταω.

Δε λεω, καλο, αλλα ρε μπας και φαμε λεμονια, οπως ειναι και βαρεμενοι απο τον πολυ ηλιο στις περιπολιες τους στην παραλια;

Μαύρος Γάτος
January 8th, 2007 at 12:46 am

Καλά τον έχεις κάνει τον Vrypan… αδελφή του Ελέους (με την ΚΑΛΗ έννοια ;)))

Να τού ανάψουμε κι ένα καντήλι του ανθρώπου

Άντε καληνύχτα , το κουράσαμε μάλλον (όσο για τυο “νομίζω πως” αντί του σκέτου “κα΄νεις λάθος”, δίκιο έχεις, εννοείται!)
Σ:)

spyros
January 8th, 2007 at 12:54 am

eyripas prota ap’ola den nomizo oti eimoun airistikos kai milousa stin ousia. esi allazeis sinexeia thema. ego estiasa sto logo gia ton opoio ekleise to monitor (pou leei kai o vrypan). esi me ta megala sou comments ipostirizeis oti to monitor den eprepe na ipirxe pote (xanadiavase ta se parakalo prosektika). ego antitheta simpatho ti prospatheia tou vrypan kai leo oti makari na to kratouse. kai kati akoma kai pali me ta comments sou ipostirizeis oti to monitor EPREPE na kleisei (xanadiavase prosektika) ego eipa oti apla mporouse na veltiothei. tora ta peri poliethnikon kai tileoptikon ktl den mporo na ta katalavo ti sxesi exoun kai pos anatrepoun auta pou leo. epipleon sto technorati, sync.gr, youtube, flickr, yahoo, msn, hotmail, gmail, feedburner edoses tin pistotiki sou karta?
site opos theandoid.com exeis ena aplo static disclaimer gia na diloseis tin ilikia sou kai i etaireia einai kalimeni, den xero ama esi dineis ta daktilika sou apotipomata.mia apli erotisi to monitor eprepe i oxi na iparxei?

Titanas
January 8th, 2007 at 3:09 am

Το monitor ήταν / είναι ένα προσωπικό project που ανοίγει / κλείνει όποτε γουστάρει!

Το γεγονός ότι κάποια είναι τόσο ηλίθια που δεν καταλαβαίνει ότι το νόημα του RSS feed είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιείται ελεύθερα είναι κάτι άλλο.

Titanas
January 8th, 2007 at 3:11 am

@Spyros: Αν γουστάρει η κυρία ηλίθια να κλείσει το RSS feed που έχει.

Spyros
January 8th, 2007 at 3:47 am

@titanas
to exo pei idi apo to proto mou comment

Spyros
January 9th, 2007 at 12:31 am

το τελευταίο comment του vrypan με καλύπτει πλήρως. λέει τους πραγματικούς λόγους που δεν ειναι θέμα τεχνολογικής δυνατότητας όπως παρανόησαν μερικοί αλλά ιδεολογικοί. δικαίωμα του να κάνει οτι θέλει και συμφωνώ μαζί του. μπορώ να δικαιολογήσω και τον ευρίπα που δεν κατάλαβε απο το πρώτο post τους πραγματικούς λόγους που έκλεισε το monitor και τους παρανόησε.

Ευριπας
January 9th, 2007 at 1:23 pm

Ρε Σπυρο. Καλυτερα να μασας παρα να μιλας μερικες φορες. Δινω ενα hint:

e-vrypa-s

:-)

Ευριπας
January 9th, 2007 at 1:24 pm

Ton ε-vrypan μην τον κλαις, Σπυρο !

Ευριπας
January 9th, 2007 at 1:27 pm

Ωπα. Λαθος. Τελικα αλλος ειμαι. Το καταλαβα στο επομενο post. Τεχνολογικα παντως μπορει να γινει Σπυρο :-)

Lost
January 10th, 2007 at 5:03 pm

Εύριπα, I’m in love.
Μαύρε Γάτε, στάπα στου pascal, δεν μπορώ να σε κυνηγάω από ποστ σε ποστ ρε συ. Είχα και δουλειές

ΑηδιασμένοςΠλούτωνας
January 10th, 2007 at 11:24 pm

Θα βάλω μια μεγάλη φωτογραφία μου σε ένα τοίχο προς δημόσια θέαση. Αλλά δεν θα επιτρέπεται να την κοιτάτε όλοι. Εντάξει και άμα την δει κανένας από τους “κακούς” δεν πειράζει: θα του κάνω επίπληξη και θα αναμένω να προσέχει την επόμενη φορά.

Επίσης θα απαγορεύσω σε κάποιους από εσάς να κάνετε link στη σελίδα μου. Τι επειδή επιτρέπω να την βλέπει το κοινό, εσείς θα το παίζεται μάγκες ότι βάζετε link προς καλές σελίδες; Απ’ τον κόπο μου θα γίνεται γνωστοί και θα βγάλετε λεφτά;

Τέλος θα χρησιμοποιήσω μια υπηρεσία μετατροπής rss για την σελίδα της κα δημοσιογράφου και θα παράγω εκ νέου links προς το blog της. Μετά θα φροντίσω να φαίνεται όπου θέλω εγώ. Ας με βρει. Τι θα μου κάνει; Εγώ απλώς θα κάνω link τα post.

Αχαριστία? Ή μήπως κάποιες τσέπες δεν γέμισαν? at Wiggler
January 27th, 2007 at 6:01 pm

[...] Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι κάποιοι αποφάσισαν να κλείσουν τα blogs τους για τον ίδιο λόγο! Και αναφέρομαι στον blogger gelial ο οποίος μάλλον θορυβήθηκε από αυτή την κίνηση, αντί να χαίρεται για την αυξημένη κίνηση που θα αποκτούσε το blog του. Αυτό είναι ο ορισμός της αχαριστίας κατά την γνώμη μου, αλλά επειδή μερικές φορές τα φαινόμενα απατούν…μήπως κάποιοι περίμεναν και αμοιβή από αυτό? Η δικαιολογία της δημοσίευσης των posts στην εφημερίδα μου θυμίζει μάλλον την ιστορία με το monitor και την mirandolina και το endless loop των comments σχετικά με την δημοσιοποίηση των RSS.. [...]

Ποιος σας αντιγράφει? Ρωτήστε το Copyscape! at Wiggler
April 21st, 2007 at 3:14 pm

[...] οπότε, εκτός και αν έχετε κολλήματα τέτοιου τύπου (βλ. Mirandolina), δεν χρειάζεται να [...]

monitor monitor | Webz
August 14th, 2007 at 1:04 am

[...] Ελεύθερος Σκοπευτής Papo’s log NYLON Αμπελοφιλοσοφίες Wiggler Selid.es Τραβέρσο taparaponasas stoNATO vrypan|net|weblog 7 [...]