Teapotters, το Youtube των 3d modelers ή μήπως όχι?

Published by stelabouras in Internet, Multimedia, Software, Tech

teapotters 

Το Teapotters, που πήρε το όνομά του απο το κλασσικό μοντέλο της τσαγιέρας με την ονομασία Utah ή Newell teapot, πρόκειται για ένα community site στα χνάρια του Youtube, απευθυνόμενο σε modelers, 3d artists και γενικά σε όσους ασχολούνται με τα 3D γραφικά (count me in)!

Κάθε χρήστης μπορεί να ανεβάσει τα models του, να ορίσει άλλους χρήστες ως friends, να αξιολογήσει και να δεί τα μοντέλα μέσα απο το site. Εκεί εμφανίζεται κατα την γνώμη μου το μεγάλο πρόβλημα του site και ένας απο τους λόγους που είναι αμφίβολο το αν θα μπορέσει να πετύχει. Το Teapotters λοιπόν "αναγκάζει" τους χρήστες να κατεβάσουν ένα extra plugin για τον Firefox / active-x control για Internet Explorer, που είναι ουσιαστικά ο viewer (3d life player) που διαθέτει αρκετές δυνατότητες όπως pan, zoom, antialiazing, fullscreen mode, multiple resolutions κτλ.

Θα προτιμούσα πάντως να είχαν δημιουργήσει έναν αντίστοιχο flash-based viewer, έστω περιορισμένων δυνατοτήτων, ώστε οι χρήστες να είχαν μια απλή ιδέα για το μοντέλο, αφού έτσι περιορίζουν το user base τους σε αυτούς που έχουν κατεβάσει το plugin… Γενικά πάντως το Teapotters πρόκειται για μια πολύ καλή ιδέα που μπορεί να εξελιχθεί στην πιο ολοκληρωμένη free 3d model library!

Comments (1)

Επιτέλους, 3D σε Flash με PaperVision 3D! at Wiggler
February 11th, 2007 at 9:24 pm

[...] πράγματα είναι αρκετά αισιόδοξα! Μήπως web-services όπως το Teapotters, θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται το [...]