Η λίστα με τα iPhone Rip-Offs μεγαλώνει συνεχώς

Published by ispofacto in Gadgets, Hardware, Internet, Multimedia, Tech

iphone3 

Είναι γεγονός ότι η Apple δεν ανακάλυψε την τεχνολογία των touch screen. Το σίγουρο πάντως είναι όταν αποφάσισε να βγάλει κινητό με touch-screen, ξαφνικά όλες οι εταιρείες άρχισαν να βγάζουν κινητά με touch-screen. Πολύ περίεργο, μάλλον σύμπτωση θα είναι! :) Προφανώς τρέχουν να προλάβουν την περίπτωση να γίνει το iPhone το επόμενο iPod όσον αφορά φυσικά τις πωλήσεις. Παρόλο που τα βγάζουν όσο το δυνατόν νωρίτερα από την κυκλοφορία του iPhone για να πάρουν έστω και ένα μικρό κομμάτι της καινούριας mobile touch-screen πίτας, η βιασύνη αυτή έχει δώσει μέχρι στιγμής πολύ μέτρια αποτελέσματα. Το γεγονός πάντως ότι η Apple θα αφήσει σχεδόν σίγουρα 3rd-Party εφαρμογές στο κινητό σίγουρα δημιουργεί πιθανότητες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Μέχρι στιγμής έχουμε και λέμε:

  • LG Prada, πολύ χλιαρές κριτικές,
  • Samsung F700, μετριότητα,
  • HTC Touch, πολλά υποσχόμενο καθώς η τεχνολογία του λειτουργικού “προέρχεται” από την Microsoft που συνήθως πετυχαίνει να αντιγράφει καλά ότι καινούριο συμβαίνει στο χώρο,
  • Meizu M8, τουλάχιστον αυτοί δεν αντιγράφουν, βγάζουν ένα ακριβώς ίδιο κινητό σε χαμηλότερη τιμή! Σίγουρα θα κάνει τρελές πωλήσεις στην Κίνα όπως άλλωστε και τα πολυάριθμα iPod Rip-offs,
  • Teclast T59, αδιάφορο Rip-Off και τέλος,
  • τα πολυάριθμα no-name Rip-Offs που μπορείτε να δείτε στις παρακάτω σελίδες. (1,2,3).

Σίγουρα πάντως η Microsoft σε συνδυασμό με τις καινούριες καινοτομικές τεχνολογίες που έχει (Microsoft Surface), θα βγάλει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ένα Zune iPhone Rip-Off. Η πρόταση της Microsoft σίγουρα αναμένεται με περισσότερο ενδιαφέρον αν κρίνει κανείς τις προσπάθειες αντιγραφής παλιότερων χρόνων(Π.χ. Mac OS Rip-Off ή iPod Rip-Off).

Comments (6)

papo

Ο παλιός καλός ispo! Rip off και άγιος ο θεός! ωραίος!

June 6th, 2007 at 8:36 am

akyro.net

Καλημέρα… Κοιτούσα χθες για το iPhone! Τέλη Ιουνίου βγαίνει στην Αμερική και στο τέταρτο τρίμηνο έρχεται και στην Ευρώπη… Περιμένω για να πάρω καινούριο κινητό!! Άντε να δούμε..

June 6th, 2007 at 9:34 am

Kevin_Jim

Έλεος ρε παιδιά… το LG KE850 ανακινήθηκε πριν το iPhone και κέρδισε και βραβείο σχεδιασμού. Το Neo1973 πολύ πριν και από τα δύο. Δηλαδή η Apple ποτέ δεν αντιγράφει τους άλλους κάνει μόνο καινοτομίες… όπως το AppleTV που “δεν είναι καθόλου” Rip-off . Δεν λέω ότι το iPhone είναι rip-off αλλά σταματήστε να λέτε ότι όλοι αντιγράφουν το iPhone το Neo1973 ανακοινώθηκε εδώ και πολύ καιρό, άρα αν είναι κάτι το οποίο αντιγράφτηκε σίγουρα θα ήταν το Neo1973.

June 8th, 2007 at 10:20 am

stelabouras

@Kevin_Jim

Σωστός, δεν υφίσταται ο όρος rip-off για συσκευή που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.
Όσο για το HTC touch η μόνη σύνδεση με το όνομα του iphone που μπορώ να κάνω είναι “Iphone killer” αλλά και η microsoft με το surface είναι χρόνια μπροστά όσο αναφορά τα multi-touch screens.

June 16th, 2007 at 1:32 am

H Nokia αντιγράφει ΤΕΛΕΙΩΣ το iPhone. ΑΠΟΛΥΤΟ RIP-OFF. at Wiggler

[...] κινητά με touch-screen. Μπορείτε μάλιστα να δείτε τη λίστα εδώ πέρα που είχα γράψει παλιότερα, αν και σίγουρα θα έχει [...]

August 29th, 2007 at 9:07 pm

Leave a reply