Tech 5 Demo από την ID Software

Published by stelabouras in Gaming, Software, Tech, Videos

tech-5-id-software1 

Κατά την διάρκεια της χθεσινής WWDC (World-Wide Developers Conference) της Apple, εμφανίστηκε στην σκηνή – προς μεγάλη μου έκπληξη – ένας από τους ζωντανούς θρύλους του game & graphics programming, ο γνωστός John Carmack.

Ο ιδρυτής της Id Software, με γνωστούς τίτλους στο ενεργητικό του όπως τα Doom και Quake series, παρουσίασε την νέα μηχανή γραφικών πάνω στην οποία δουλεύει (μυστικά) εδώ και 2 χρόνια και η οποία φέρει το κωδικό όνομα “Tech 5″.

Ουσιαστικά η μηχανή, η οποία θα είναι διαθέσιμη για σχεδόν όλες τις πλατφόρμες (PC, Mac, PS3 και Xbox360) χρησιμοποιεί κατά κόρον την Megatexture technology που έχει πρώτο-εισαγάγει ο ίδιος στο πολύ-αναμενόμενο game Quake Wars και βάσει της οποίας όλος ο κόσμος “ντύνεται” με το ίδιο τεράστιο αρχείο υφής υψηλής ανάλυσης [texture] (~20gb) δίνοντας την δυνατότητα στους game artists να επέμβουν on-the-fly στον χάρτη και να αλλάξουν ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια!

Δείτε την χθεσινή παρουσίαση του J.C., η εικόνα μιλάει από μόνη της!

Comments (1)

E.A. και Apple = L.O.L. at Wiggler
June 14th, 2007 at 8:16 am

[...] καλά που υπάρχουν εταιρίες σαν την Blizzard και την I.D. (long live John Carmack) που καταφέρνουν να κρατήσουν ακόμη και αυτό το μικρό [...]