Digsby, all-in-one web client!

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

digsby_196x196 

Όταν πρωτοέμαθα για το Digsby, πρέπει να παραδεχτώ πως ήμουν λίγο επιφυλακτικός, με τόσους IM clients που κυκλοφορούν.

Υστέρα όμως από προσωπική επαφή 4-5 ημερών κατάλαβα πως αυτό το φαινομενικά μικρό application μπορεί να αποδειχθεί αρκετά χρήσιμο για κάποιον που διαθέτει αρκετούς IM λογαριασμούς (gtalk, msn, aim, icq, yahoo messenger), άλλα τόσα email accounts, καθώς και λογαριασμούς σε μεγάλα social networks (Facebook, Myspace).

Χαρακτηριστικά

Το Digsby καταφέρνει να διαχειρίζεται με απλό και γρήγορο τρόπο όλα τα παραπάνω. Μέσα από το κεντρικό παράθυρο των επαφών, ο χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρακολουθήσει τις επαφές του, σε ποιους λογαριασμούς έχει email (να τα σβήσει / χαρακτηρίσει read κ.ο.κ. χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτεί κάποιο web interface), όπως και το ποιος τον έκανε poke στο Facebook ή άλλαξε το status του.

Talk Window

Το δυνατό σημείο του Digsby είναι επίσης και το portability που προσφέρει, αφού γνωρίζοντας τον κωδικό της υπηρεσίας και κάνοντας login από οποιονδήποτε digsby client, όλες οι ρυθμίσεις και τα accounts συγχρονίζονται άμεσα και ο χρήστης νιώθει σαν το σπίτι του!

Contact Details

Επίσης κάθε χρήστης του Digsby μπορεί να προσθέσει ένα widget στο site του μέσω του οποίου θα μπορεί να συνομιλεί με τους επισκέπτες, μέσα από το πρόγραμμα, όπως έκανα παρακάτω.

Επίλογος

Το Digsby μου έλυσε τα χέρια ως ένα σημείο, αφού πλέον υπάρχει ένα κεντρικό interface για την διαχείριση πολλών online λογαριασμών χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Λόγω του ότι το πρόγραμμα τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα, υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης.

Facebook Newsfeed

Κάποια χαρακτηριστικά που θα ήθελα να δω σε μελλοντικές εκδόσεις του προγράμματος θα ήταν η υποστήριξη ενός απλού twitter client, όπως επίσης και ένα RSS aggregator functionality (ζητάω πολλά ε;) καθώς και η υποστήριξη για audio/video. Στον αισθητικό τομέα θα ήταν ενδιαφέρουσα η προσθήκη περισσότερων skins καθώς και…καλύτερων emoticons!

Facebook Notification

Προς στιγμήν το Digsby διατίθεται για Windows με τις εκδόσεις για MacOS X και Linux να βρίσκονται υπό κατασκευή.

Hover Talk

1,000 invites για τους αναγνώστες του Wiggler!

Θέλετε να δοκιμάσετε το Digsby τώρα; Κατεβάστε το και χρησιμοποιήστε για Invite Code την λέξη “wiggler” (χωρίς τα εισαγωγικά)!


Comments (14)

« 1 [2] Show All

skarab

Αρκετά μνημοβόρο, απ’ ότι έχω διαβάσει. Κατα τ’ ΄άλλα, μοιάζει καλή υλοποίηση.

February 20th, 2008 at 1:40 pm

kostas

Η λογική που το στηρίζω αυτό είναι καθαρά για θέμα φορητότητας.Τι θέλω να πώ; Οτι δηλαδή κάποιος που χρειάζεται έναν instant messenger on the go, το μόνο που έχει να κάνει έιναι να συμπληρώσει το username και το κωδικό του. Σίγουρα όμως δε συγκρίνονται σε δυνατότητες τουλάχιστον στη παρούσα φάση, αλλά πρωσοπικά με έλκει οτι το http://www.meebo.com είναι ένα web application που το μόνο που χρειάζεται για να συνδεθώ στο λογαριασμό μου είναι να μπώ στη σελίδα του. Συν τοις άλλοις δε χρειάζεται να γεμίζω το tray μου με εφαρμογές που θα καταναλώνουν μνήμη.

February 20th, 2008 at 3:01 pm

kmak

xmm, OgreOde βλεπω απο πίσω , c++ κωδικα. Ωραίος! Ετοιμάζουμε κανένα παιχνιδακι? ε? :D

February 20th, 2008 at 3:19 pm

stelabouras

@kostas

Είναι και αυτό μια άποψη, αλλά πιστεύω πως σε τελική ανάλυση είναι θέμα γούστου, ανάλογα με τον άνθρωπο ;)

@kmak

Είσαι άπαιχτος (αν και το σκέφτηκα ότι θα το παρατηρήσεις)! Εργασία για το master είναι :P Ogre3D rulez!

February 20th, 2008 at 5:01 pm

Vidavi

Οσο για το μνημοβορο συμφωνω, κατα τα αλλα ειναι μια πολυ χρησιμη εφαρμογη για πολλαπλα accounts, εμενα με βολεψε παρα πολυ, thanx stelabouras

February 20th, 2008 at 11:00 pm

kbee

Εμένα γιατί δεν με συνδέει στο MSN;;;

February 21st, 2008 at 12:37 pm

dealsend

To meebo δεν βλέπει ελληνικά

Το digsby βλέπει ελληνικά?

February 22nd, 2008 at 4:49 pm

Fotis

Ωραία εφαρμογή το digsby. Ευχαριστώ για την γνωριμιά μαζί του και το invite code.

February 23rd, 2008 at 10:00 am

Γιώργος Μαργαρίτης

Και τι διαφορά έχει από το Pidgin, το οποίο μάλιστα τρέχει και σε Win και σε Linux?!

February 23rd, 2008 at 2:43 pm

Ποια εργαλεία χρησιμοποιείτε για την online ενημέρωσή σας; at Wiggler

[...] twitter account μου, το παρακολουθώ μέσω του Twitterific ή του Digsby (ανάλογα το λειτουργικό) με την τελευταία εφαρμογή να [...]

April 19th, 2008 at 8:06 pm

« 1 [2] Show All

Leave a reply