GDC ’09 video galore

Published by stelabouras in Gaming, Videos

gdc-09 

Η αλήθεια είναι πως το post αυτό θα έπρεπε να έχει βγει…μέρες πριν, δεδομένου πως η GDC τελείωσε εδώ και πολύ καιρό, παρόλα αυτά πιστεύω πως τα videos που μάζεψα θα σας αποζημιώσουν (αν και το laziness μου είναι αδικαιολόγητο)!

Πριν αρχίσω με τα videos των εμπορικών παιχνιδιών, θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που έγινε ιδιαίτερα αισθητή η παρουσία του Independent Games Festival/Summit, ή απλά η πρώτη χρονιά που μου έκανε τόσο εντύπωση, με αρκετά καλούς τίτλους να ανακοινώνονται πολλούς ανεξάρτητους developers.

Για ένα video overview των τίτλων που παρουσιάστηκαν στα πλαίσια το IGF μπορείτε να παρακολουθείσετε το αντίστοιχο επεισόδιο του COOP vidcast παρακάτω.

Στο κεντρικό κομμάτι της GDC ’09 τώρα, που καλύφθηκε από τα περισσότερα μεγάλα gaming sites (Gamasutra, gametrailers, gamespot) οι ανακοινώσεις, τα tech demos και τα gameplay videos που κυκλοφόρησαν, ήταν αρκετά για να δικαιολογήσουν αυτό το post.

Ξεκινώντας από το Onlive που είχαμε περιγράψει σε παλαιότερο post, που για αρκετούς ίσως να αποτελεί την εξέλιξη του gaming και για άλλους ίσως όχι (ακόμα), το παρακάτω demo δίνει μια πρώτη γεύση από το interface της υπηρεσίας.

Στον αγώνα της βελτίωσης των γραφικών, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες, Crytek και Epic Games ανακοίνωσαν τα νέα χαρακτηριστικά σε CryEngine (που έρχεται για το Xbox 360) και Unreal Engine 3 αντίστοιχα, οδηγώντας έτσι στην αναπόφευκτη σύγκριση μεταξύ των δύο τεχνολογιών.

Μια ακόμη εταιρία επανήλθε επίσης στο προσκήνιο μετά από πολύ καιρό (και μια εξαγορά από την Intel), και έτσι φέτος το παιχνίδι “Project Offset” εμφανίστηκε στην GDC με δυο νέα tech demos, κάνοντας τους fan να ανυπομονούν. Αν και όπως φαίνεται το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει μαζί με τον Larrabee της Intel ως μέσο προώθησης της νέας τεχνολογίας.

Στο κλίμα των ανακοινώσεων μπήκε και η Sony, με την κυκλοφορία ενός gameplay video από το God Of War 3, μετά φυσικά το καταπληκτικό trailer που είχε παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο. Συνεχίζω να πιστεύω πάντως πως το God Of War trilogy (;) είναι από τα πιο πετυχημένα franchises του Playstation platform.

FAIL (this will be rendered if the browser does not support Flash)

Αυτά τα λίγα videos ελπίζω να σας έδωσαν μια γεύση από την φετινή GDC! Δεδομένου πως μέχρι το τέλος της χρονιάς παρεμβάλλονται και άλλα μεγάλα συνέδρια, ένα είναι σίγουρο, δεν έχουμε δει σχεδόν τίποτα ακόμη!

Comments (4)

Scrabby
April 21st, 2009 at 1:18 pm

Giati anafereis gia to Cryengine oti erxetai mono se Xbox 360?

stelabouras
April 21st, 2009 at 2:06 pm

Δεν είπα “μόνο” αλλά ναι, είναι x-platform και για PS3, thnx για την σημείωση, μου είχε ξεφύγει.

Ουσιαστικά η Crytek θέλει να “πλασάρει” την CryEngine 3 ως την πρώτη ενιαία πλατφόρμα ανάπτυξης παιχνιδιών σε Xbox 360, PS3, DX9/10, που έχει δυνατότητα scalability για την χρήση μελλοντικών consoles (και αρχιτεκτονικών γενικότερα).

Scrabby
April 21st, 2009 at 7:08 pm

Nai re, den to eipa gia diorthosi apla iksera oti tha evgaine kai gia alles konsoles kai eipa mipos imoun lathos…

manji
April 29th, 2009 at 12:40 pm

Πολύ ενδιαφέρον post, και καταπληκτικές ιδέες από τους νέους game developers.