Ανανέωση του Wiggler! [ + Οδηγός για αρχάριους ]

Published by stelabouras in General

Όπως θα διαπιστώσατε τις τελευταίες μέρες έχει αλλάξει το όλο ύφος του Wiggler blog που πλέον προσανατολίζεται στην κοινότητα των [ελλήνων ως επι το πλείστων ] χρηστών και στην συνεισφορά τους στην καθημερινή ενημέρωση γύρω απο τεχνολογικά [ και μή ] θέματα. Ήδη τα νέα μέλη άρχισαν να γράφονται στο blog, ενώ λειτουργεί και ενα demo account για όποιον θέλει να δοκιμάσει να κάνει Post πριν γίνει επίσημα εγγεγραμένο μέλος. Τέλος για όποιον εισάγει τα στοιχεία του στην φόρμα στα δεξιά, εμφανίζεται αυτόματα μια άλλη η οποία τον βοηθάει να κάνει Post μια είδηση εύκολα και γρήγορα, ωστόσο χωρίς τις πολυτέλειες που εμφανίζει ο κανονικός editor που είναι διαθέσιμος απο τον σύνδεσμο site admin.
Οδηγός Για Αρχάριους
Εδώ πρέπει να τονίσω κάποια μικροβήματα σχετικά με τις εικόνες στα posts, ως ενα είδους tutorial που μπορείτε να συμβουλεύεστε αν μπερδευτείτε [ άνθρωποι είμαστε , λάθη κάνουμε emoticon ]. Όταν θέλετε να ‘ανεβάσετε’ μια δική σας εικόνα [ μικρού μεγέθους φυσικά, οχι κανένα wallpaper (!) ] πατάτε το εικονίδιο στον editor μετά το κουμπί Upload, κάνετε browse την είκονα που έχετε και όταν την βρείτε πατάτε Upload. Προσοχή! Αν η εικόνα δεν είναι και πολύ μεγάλη [ συνηθως δηλαδή στις διαστάσεις αυτών που βάζαμε στα προηγούμενα posts ] δεν χρειάζεται να έχετε επιλεγμένη την εντολή Create thumbnail, αφού έτσι εξοικονομείτε χρόνο και χώρο! Όταν η εικόνα ανέβει, εμφανίζεται πρώτη στην λίστα με τις διαθέσιμες εικόνες του blog, οπότε κάνετε κλικ πάνω της και πατάτε το κουμπί Insert in Post [ αν σας ενδιαφέρουν οι υπόλοπες επιλογές τότε πράττετε αναλόγως ]. Αφού η εικόνα εμφανιστεί στο Post τότε πατάτε το δεύτερο εικονίδιο έχοντας επιλεγμένη την εικόνα και θέτετε το Alignment απο Default σε Left ώστε η εικόνα σας να μεταφερθεί στο αριστερό κομμάτι του post και το κυρίως κείμενο στα δεξιά.
Αυτά τα λίγα προς στιγμήν, ελπίζω να μην σας έπρηξα με τα διαδικαστικά, keep bloging!
Ως γενικός κανόνας τις εικόνες που θέλετε να βάλετε στο post και είναι μικρότερες απο 300kb τις ανεβάζετε με την παραπάνω μέθοδο, αλλιώς είτε πατάτε κατευθείαν το δεύτερο εικονίδιο και βάζετε την διεύθυνση της εικόνας εκεί αλλα αυτό ενέχει το ρίσκο η είκονα κάποτε να διαγραφεί απο το εξωτερικό site και μετά να μην είναι διαθέσιμη στο post σας οπότε μπορείτε εσείς να τις μικραίνετε και μετά να τις ανεβάζετε.

Αυτά τα λίγα απο μένα, ελπίζω να μην σας έπρηξα με τα διαδικαστικά….Keep bloging!emoticon