RSSOwl – Ο καλύτερος Reader για τα RSS σας!

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

rssowlΤο RSS-Owl είναι ίσως οτι πληρέστερο έχω δεί σε reader αφού απο την ημέρα που το εγκατέστησα δεν το έχω αποχωριστεί!
Στα θετικά του προγράμματος συγκαταλέγονται η πολύ καλή οργάνωση των feeds σε ομάδες, η δυνατότητα αλλαγής της συχνότητας ανανέωσης κάθε rss ξεχωριστά, τα αρκετά χρήσιμα εργαλεία διαχείρισης και πάνω απο όλα το cross platforming (java power) που παρέχει! Χμμ..αλλά ξεχνάω κάτι…είναι free!
Το μόνο αρνητικό που μπόρεσα να βρώ είναι πως δεν υπάρχει – όπως και στην πλειοψηφία των RSS readers – η δυνατότητα export των feeds ομαδοποιημένων[ απο ότι φαίνεται ακόμη και αυτό έχει λυθεί! Κοιτάξτε στα comments πιο κάτω], καθώς κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στα specifications του OPML format (απο όσο ξέρω αυτό θα ληθεί στην επόμενη έκδοση!) Να σημειώσω οτι στα Windows, το πρόγραμμα χρησιμοποιεί την μηχανή του Internet Explorer για να κάνει render τα html items των RSS, με ότι συνεπάγεται κάτι τέτοιο (προσωπικά δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο feature, απλά το αναφέρω για παν ενδεχόμενο!) Δοκιμάστε το RSSOwl και δεν θα χάσετε! Εκτός φυσικά και αν προτιμάτε τις in-browser λύσεις emoticon

[ Thnx Sugarenia για την ιδέα του post ;) ]

Comments (7)

dimis
September 10th, 2006 at 1:28 am

οντως εξαιρετικος reader… και γω αυτον χρησιμοποιω εδω και καιρο.

οσο για το “προβλημα” με τον Internet Explorer, υπαρχει η δυνατοτητα να βαλεις σαν external browser τον firefox… ειναι μια καποια λυση!

stelabouras
September 10th, 2006 at 1:34 am

Αυτό που εννοώ είναι πως μέσα στην ίδια την εφαρμογή όταν βλέπεις ένα νέο στο rss και περιέχει html τότε το RSSOwl χρησιμοποιεί την IE Engine. Η επιλογή του Firefox ως external browser βοηθάει αν πατήσουμε στο link του νέου για να το δούμε εκτός του reader (δυστυχώς η επιλογή του Firefox απο εκεί δεν αλλάζει και τις προτιμήσεις του RSSOwl στο in-program render :) )!

dimis
September 10th, 2006 at 2:12 am

συμφωνουμε απολυτα… :D

stelabouras
September 10th, 2006 at 2:29 am

Χμμ παίρνω πίσω το αρνητικό που βρήκα για το πρόγραμμα! Από οτι είδα τώρα η τελευταία έκδοση δίνει την δυνατότητα εξαγωγής των feeds ομαδοποιημένων! Way to go RSSOwl! :)

Sugar
September 10th, 2006 at 12:17 pm

Χεχε…. Θα λάβω υπ’όψη τα λεγόμενά σου και θα τον δοκιμάσω σήμερα ;)

disconnected
September 13th, 2006 at 6:17 pm

Έκανα μια έρευνα τον απρίλιο για τους RSS Readers και εγώ κατέληξα στο RSSowl ότι είναι απο τα καλύτερα

http://disconnected.wordpress.com/2006/04/11/10-free-or-open-source-desktop-rss-readers/

Αν θές ρίξε μια ματιά (ελπίζω το link να φαίνεται καλά αλλιώς διόρθωσε το.

με σεβασμό Γιάννης.

stelabouras
September 13th, 2006 at 8:18 pm

Ελπίζω πάντως -λόγω του ανοιχτού community που έχει- στις επόμενες εκδόσεις να προστεθούν και άλλα ωραία features που θα τον κάνουν ακόμη καλύτερο ;)