Ταινίες που έγιναν Games

Published by stelabouras in Cinema, Gaming

kodak-theaterΞεφυλλίζοντας ένα διαφημιστικό μεγάλου καταστήματος ειδών πληροφορικής σταμάτησα -ως συνήθως- στην σελίδα με τα Games. Τρία απο τα games που παρουσιάζονταν ήταν μεταφορές ταινιών, αλλά όχι οποιοδήποτε ταινιών. Θα αναφέρω τα ονόματα μήπως σας φανούν γνώριμα..Scarface (imdb), The Godfather (imdb), Reservoir Dogs (imdb). Απο ότι μπορείτε να καταλάβετε πρόκειται για κλασσικές ταινίες που θα μείνουν για πολλούς λόγους στις must-see λίστες κάθε σινεφιλ και όχι αυτές που βγαίνουν τώρα στους κινηματογράφους και γίνονται απευθείας games (Cars?).

Γενικά, όταν μια ταινία μεταφέρεται σε παιχνίδι το καλύτερο που μπορεί να προκύψει είναι ένας μέτριος τίτλος με απλά γραφικά και ένα σενάριο που προσπαθεί να φτάσει το αντίστοιχο της ταινίας χωρίς φυσικά να το καταφέρνει ποτέ.. Παίζοντας κανείς κάποιον απο τους παραπάνω τίτλους ίσως αισθανθεί οτι παίζει έναν κακόγουστο Max Payne, Mafia ή Grand Theft Auto clone.
Κατα την γνώμη μου δεν είναι καθόλου καλή ιδέα η μεταφορά οποιασδήποτε ταινίας σε game, αλλά όταν πρόκειται για κλασσικές ταινίες, είναι κρίμα να βλέπει κανείς τόσο μέτριες έως κακές μεταφορές… Απλά σκέφτομαι οτι αυτό θα γίνει και με άλλες ταινίες και είναι πραγματικά λυπηρό (ήδη μου έρχονται σκέψεις για Ben Hur, Όσα Παίρνει ο Άνεμος και Casablanca)

Comments (3)

Petrakeas
October 28th, 2006 at 12:44 pm

Μερικές ταινίες είχαν καλά games ρε: Riddic, LOTR. Δε μου έρχονται άλλα
Είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

stelabouras
October 28th, 2006 at 12:50 pm

Δυστυχώς δεν είναι μόνο εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα αλλά games που βγαίνουν για να προωθήσουν περισσότερο την αντίστοιχη ταινία και να φουσκώσουν τις τσέπες των παραγωγών… (Προσωπικά τα Lotr games πλην των RTS μεταφορών δεν μου πολυ-άρεσαν..)

Mervin Bolton
November 13th, 2008 at 2:12 am

oef66ebqf3t5pwix