Newslens Podcast Episode 5

Published by stelabouras in Podcast

Πέμπτο επεισόδιο αυτή την βδομάδα απο την Wiggler Team και τον Kcorax, με αρκετά νέα και πολύ..γέλιο!

Φυσικά δεν μπορέσαμε να παραλείψουμε το γεγονός οτι ο Ispo πήρε (επιτέλους) το Wii, ή το κλείσιμο του Google Answers (ναι..έχασα τον ύπνο μου μετά απο αυτή την είδηση)!
Περισσότερα στα shownotes!

Καλή ακρόαση!

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

download-icon.pngDownload Newslens Episode 5 (High) [38mb]
download-icon.pngDownload Newslens Episode 5 (Low) [23mb]

ShowNotes

Trading Babies For PS3s [kotaku]

Google Answers Closes [arstechnica] [calacanis] [google blog]

Riaa switch off the net [theinquirer]

apples for old people [slashdot]

Nokia N-gage [n-gage] Nokia 880 [engadget] [fcc.gov] GoForce [engadgetmobile]

Nokia Internet OS 2006 [maemo]

CNet Online office stuff? [cnet]

Linux in French Parliament [zdnet]

FSF antiDRM campaign [dedectivebydesign]

Dtsomp [dtsomp]

Apple Guy / PC Guy [radaronline] [apple.com]

Riaa drops lawsuit [theregister]

Open WIFI illegal [networkworld 1] [networkworld 2]

Rss2 Specs [harvard]

Comments (9)

In the mind of KCorax :: Newslens podcast Επεισόδιο 5 :: December :: 2006
December 4th, 2006 at 3:33 am

[...] Για άλλη μια φορά πεθαίνω στο γέλιο με τα παιδιά του Wiggler, σχολιάζοντας τεχνολογική επικαιρότητα και κοροϊδεύοντας το φρεσκότατο Wii του Φραγκίσκου. [...]

Βασίλης Ταράλης
December 4th, 2006 at 2:13 pm

Saludos,

- Το ECDL, που είναι η μεγαλύτερη απάτη που έχει γίνει ποτέ είναι κάτι πολυπόθητο ιδιαίτερα από τους εκπαιδευτικούς μιας και παίρνουν % επί του μισθού τους σαν επιβράβευση ( bonus).

- Οι online λύσεις έχουν concept αν υπάρχει bandwidth.

- CTRL + δεξί κλίκ το μενού του editor σκέτο δεξί κλίκ το menu του browser.

- Κλείστε τα κινητά ή πάρτε τα μακριά από το μικρόφωνο

- Υπάρχει ένα κορυφαίο script που σου κάνει invert to browsing κατά 90 μοίρες σε όσους έχουν μπει στο αccess point σου xωρίς εξουσιοδότηση, δυστηχώς δεν βρίσκω το link !

- Ο μέσος ώρος χρήστη apple είναι λογικός γιατί πρέπει να πας στα 55 για να έχεις την οικονομική δυνατότητα να πάρεις ένα καλό μακ ( εκτός και αν στον πάρει ο παππούς σου).

:-)

KCorax
December 6th, 2006 at 2:06 am

- Υπερβάλεις υπάρχουν και μεγαλύτερες.
- Χμ χμ εύλογο. Άν όμως είσαι εταιρικός οργανισμός με έδρα άστυ των ΗΠΑ δε νομίζω να σου λείπει το b/w . Έπειτα υπάρχουν λύσεις με τοπικό hosting πχ google search appliance, ibm websphere ή notes και τέλος ms sharepoint.
Νομίζω οτι οι εφαρμογές αυτές θα έχουν περισσότερο ενδιαφέρον στο μέλλον αλλά όπως και να έχει θα έχουν να ανταγωνιστούν την desktop εμπειρία και με τα χέρια δεμένα στην πλάτη. Προσωπικά το βλέπω μικτό το μέλλον.
- Σε κάθε πλοηγό ; Κάθε μα κάθε ; Ο αντίλογός μου πιο θεμελιώδης. Μια εφαρμογή που τρέχει στον πλοηγό μου δεν εμφανίζεται στην taskbar ή στο dock πχ, αλλά σαν tab δλδ σε ένα context ξένο προς το λειτουργικό σύστημα. Απο την άλλη λύσεις τύπου morfik δεν είναι πάντα διαθέσιμες και μεταξύ μας είναι και λίγο θλιβερές σαν αποτέλεσμα.
- Τα κόβω όσο μπορώ και στο μιξάζ, την υπόλοιπη κλήση πάντως μπορείς να ακούσεις μετά τη μουσική τέλους.
- Το script (του οποίου το όνομα επίσης δε θυμάμαι) τελευταία φορά που το είχα δει ήθελε hard wired mac addresses.
- Έτσιιιιιι χώσεεεεεε. Ακούς Φραγκίσκο ; Όχι να συγκρίνουμε ένα δυο μοντέλα που έχει μαγειρέψει η apple να φαίνονται στο ίδιο κόστος, μόνο και μόνο για να τα βγάλει το macrumours πρώτη σελίδα.

KCorax
December 6th, 2006 at 2:09 am

Γιατί ;! γιατί να σφάζουν οι editors τα σχόλιά μου. Γιατί Στέλιο να μην έχεις ένα fckeditor, ένα tinyMCE, ένα κάτι τελοσπάντων ;

Βασίλης Ταράλης
December 6th, 2006 at 2:40 am

- @KCorax :

- Τhe world does not spin around the USA. Bandwith exists in the US of A αλλά στην Ευρώπη υπάρχει ακόμη ISDN ! (Βλέπε Annex B ΑDSL standard), Ανατολική Ευρώπη κλπ.

- Έχω δει enterprise applications από την Sun και την ΙΒΜ με thin clients να ανοίγουν connections σε servers. Aυτό το είδα το 1990 και το δούλευα στην Αμερική το 2001. Θα αργήσει λίγο να μπει στο σπίτι μας, δηλάδή να μην αγοράζεις πλεόν υπολογιστή αλλά ένα πακέτο σε ένα σέρβερ. Θα έχεις ένα thin client που θα έχει Γιγαμπίτ κάρτα δικτύου ή καλύτερη και μία πολύ δυνατή VGA. Φυσικά with the network Converge ( ALL IP, NEXT-GEN, PON, FTTH ) όλα αυτά θα γίνουν πιο εφικτά αλλά οχι στην Ελλάδα….. :-(

- Αν και τα μακ είναι ακριβά έχω και εγώ ένα, απλά πέρασα τη φάση μακ. Το 2001 κόλλησα το μικρόβιο αλλά μετά είδα ότι είναι λιγο καταναλωτικά τα ρημάδια…. Μπόρα είναι και θα περάσει !

Keep up the good job !

VT

KCorax
December 6th, 2006 at 2:58 am

- Τhe world does not spin around the USA.

Σίγουρα όχι. Αλλά όταν σχεδιάζει στο μυαλό του κανείς (εγώ δλδ) την ιδανική web εφαρμογή τοποθετεί τον εαυτό του σε μια πόλη με municipal wifi – άντε να χρειαστεί να μπει και σε starbucks – και με εξωτικές FiOS συνδέσεις. Ε στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη δεν τα έχω αυτά.

- Έχω δει enterprise applications από την Sun και την ΙΒΜ με thin clients να ανοίγουν connections σε servers

Καλά καλά, τα είδαμε και τα fire και τα sunray. Δεν έχουν γερό μερίδιο ούτε σε εταιρικούς οργανισμούς, που έχει νόημα να κάνεις outsource και τα τελευταία bits/cpu cycles. Το καπάκι είναι οτι ποτέ δεν έδωσαν windows ή μια κάποια συμβατότητα εφαρμογών, δεν έλυσαν με τρόπο αυστηρό θέματα απορρήτου. Απο ό,τι είδα ούτε το N1 πηγαίνει πολύ καλά.
Θα μου άρεσε να μην περιμένω 2′ να περάσει το κάθε φίλτρο πάνω απο το κάθε κανάλι στο podcast αλλά θα έπρεπε να χρησιμοποιώ εφαρμογές με σαρακοφαγωμένα μωβ παράθυρα και συρτάρια στον πάτο της οθόνης (CDE). Εάν δε το έκανα απο το σπίτι, μάλλον θα πλήρωνα και κάποια συνδρομή.

vrypan|net|weblog » Blog Archive » VPNR-061210 #50
December 10th, 2006 at 11:44 pm

[...] Links: Yahoo Gets Trashed By Users, Don’t Fuck With Simple Νυστέρι: Νυστέρι Podcast – Επεισόδιο #1! Error.gr » Blog Archive » Error.gr Podcast: Επεισόδιο 1 (δοκιμαστικό) Newslens Podcast Episode 5 at Wiggler Εξομολογησεις Κανιβαλων.. O Θ. Πάγκαλος μιλά στο Διαδικτυακό Ραδιόφωνο του ΠΑΣΟΚ We’re not creating a better iPod–we’re just *talking* about making a better iPod [...]

_fantom_ » Blog Archive » VPNR-061210 #50
December 11th, 2006 at 12:43 am

[...] Links: Yahoo Gets Trashed By Users, Don’t Fuck With Simple Νυστέρι: Νυστέρι Podcast – Επεισόδιο #1! Error.gr » Blog Archive » Error.gr Podcast: Επεισόδιο 1 (δοκιμαστικό) Newslens Podcast Episode 5 at Wiggler Εξομολογησεις Κανιβαλων.. O Θ. Πάγκαλος μιλά στο Διαδικτυακό Ραδιόφωνο του ΠΑΣΟΚ We’re not creating a better iPod–we’re just *talking* about making a better iPod [...]

HAckerz
June 1st, 2009 at 7:42 pm

H ECDL το μόνο που ξέρει είναι να σφάζει τους υποψήφιους και τα εξεταστικά της κέντρα. Είναι καθαρά κερδοσκοπική εταιρεία. Και βάζει το μαχαίρι στο λαιμό των υποψηφίων και των εξεταστικών κέντρων. Αφήστε δε που τα περισσότερα κέρδη απο τις εξετάσεις τα παίρνει η ECDL