Οδηγίες για σωστή…κινηματογράφηση!

Published by stelabouras in Internet, Multimedia, Software, Tech

videopodcast 

Με την άνθηση των social video networks, του broadband internet και των υπόλοιπων ευκολιών, είναι δυνατόν για τον οποιονδήποτε να ξεκινήσει την δική του μικρή video παραγωγή μέσω του web είτε σε μορφή vidcast (καλή ώρα..) είτε σε μια πιο free βάση μέσω του Youtube για παράδειγμα.

Πολλοί όμως είναι αυτοί που σταματούν στις αρχές ακόμη, μη έχοντας τις κατάλληλες οδηγίες/συμβουλές για θέματα όπως η λήψη, ο φωτισμός, ο ήχος, το editing και τα προγράμματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις προσπάθειές τους. Ευτυχώς για αυτούς λοιπόν, αλλά και για όλους τους άλλους που θα ήθελαν να βελτιωθούν και να δοκιμάσουν νέους τρόπους και tips, υπάρχει το Make Internet TV που διαθέτει αναλυτικούς οδηγούς και Wiki για κάθε βήμα μιας video παραγωγής μέσω ενός ωραία σχεδιασμένου website! Να σημειώσω εδώ πως οι άνθρωποι πίσω από το Make Internet TV, είναι οι δημιουργοί και του Democracy Player, ενός  πολύ καλού και πετυχημένου free-open-source Internet TV player!

Εάν δεν σας αρκούν (πράγμα αμφίβολο άλλα ποτέ δεν ξέρει κανείς) τα how-tos του Make Internet TV και πριν αρχίσετε τις αναζητήσεις σας στο Google, περάστε και μια βόλτα από το Video Toolbox του Youtube για πιο γενικές συμβουλές!

Keep the cameras rollin’!