Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Published by ispofacto in Consoles, Gaming, Hardware, Tech

playstation_31 

Είναι γεγονός ότι έχουν ειπωθεί πάρα πολλοί αρνητικοί σχολιασμοί από τη στιγμή που βγήκε το Playstation 3 στην αγορά, όπως μικρός αριθμός αρχικού launch shipment λόγω προβλημάτων στην παραγωγή και κακόγουστο hype marketing. Ένα από τα πιο γνωστά επιχειρήματα είναι επίσης ότι μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα δυνατή κονσόλα από άποψη hardware αλλά δεν έχει αξιόλογα παιχνίδια για να συνοδέψει τις hardware δυνατότητές της. Ακριβώς όμως οι ίδιοι λόγοι λέγονταν και για το Playstation 2 όταν βγήκε στην αγορά. Για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε το εν λόγω άρθρο από τον Οκτώβριο του 2000!

Για ακόμα περισσότερες πιο τρομακτικές ομοιότητες από εκείνη την εποχή και τη σημερινή, υπήρχε μια αντίπαλη κονσόλα που είχε λανσαριστεί νωρίτερα (Dreamcast-Xbox 360) και είχε πιο πολλά αξιόλογα παιχνίδια στην κυκλοφορία! Το άρθρο ακόμα αναφέρει ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να φτιάξεις παιχνίδια για το Playstation 2 απ’ότι για το Dreamcast (το Dreamcast χρησιμοποιούσε Windows CE!) και ότι ο John Carmack αναφέρει ότι γενικά είναι πολύ δύσκολο να έχεις ικανοποιητική απόδοση από άποψη προγραμματιστική στα παιχνίδια για Playstation 2.

Τέλος, το άρθρο αναφέρει ότι η Sony έκανε λάθος που πρόσθεσε DVD στο Playstation 2 για αναπαραγωγή ταινιών καθώς αυτό ανέβασε την τιμή του περισσότερο από το αντίπαλο Dreamcast. (Το γεγονός αυτό ήταν ένας από τους κύριους λόγους που το Playstation 2 είχε μεγάλες πωλήσεις.) Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ πιστέυω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ιστορία να επαναληφθεί η ιστορία ακριβώς ίδια μόλις βγουν οι αντίστοιχοι flagship τίτλοι της Sony και στο Playstation 3 όπως είχαν βγει και στο Playstation 2. Μιλάω φυσικά για Gran Tourismo, Final Fantasy και Metal Gear Solid. Μαλλον και η ενσωμάτωση Blu-ray ίσως να αποδειχθεί στο μέλλον ότι δεν ήταν και τόσο κακή επιλογή τελικά…!

Comments (4)

Daffy
May 9th, 2007 at 9:51 pm

Eytixws kai o stelabouras k exoume kati apo Xbox360(8etiko toulaxiston) giati an perimename apo ton ispofacto! looool
no comment apo mena, eimai 3rd gen ena xrono prin apo olous pou phran ps3, logw 360 kai kanw kai thn gymnastikoula m sto Wii :P

Filika,

Daffy
x

entro
May 9th, 2007 at 9:52 pm

Ρε λες να είναι τόσο μπροστά το PS3?
Εγώ φοβάμαι πως μέχρι να πέσει ικανοποιητικά η τιμή του θα βγει το WII 2 και θα το αποτελειώσει.

Kaljo
May 9th, 2007 at 11:37 pm

Μπραβο, απιστευτο μου φαινεται.Παντως, οσο και αν πιστευω πως τα παραχεσαν αυτην την φορα με την τιμη , και κατι αλλα, μακαρι να κανει καλες πωλησεις , γιατι αν οχι, η ολη βιομηχανια θα εχει προβληματα.

HitMan
May 10th, 2007 at 2:56 pm

@Kaljo: Μα και το playstation 2 όταν είχε βγει είχε απρόσιτη τιμή! Και μέσα σε ένα χρόνο έπεσε.

Νομίζω ότι το άρθρο θα πέσει μέσα!