Απειλώντας το World of Warcraft!

Published by stelabouras in Gaming, Internet

mmorpg 

Όπως είναι γνωστό και πολλές φορές έχει διατυμπανιστεί, το World of Warcraft είναι ο “βασιλιάς” των mmorpg έχοντας προσελκύσει περίπου 8.5 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως…Τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα mmorpgs? Ποια ακολουθούν? Πόσο μακριά είναι?

Σύμφωνα με ένα post του GigaOM τα δεδομένα είναι λίγο διαφορετικά από ότι θα τα περιμέναμε. Ο πληθυσμός του World of Warcraft σε παίκτες μπορεί να είναι 8.5 εκατομμύρια αλλά το αμέσως επόμενο mmorpg που ακούει στο όνομα Habbo Hotel και είναι browser based, shockwave powered, έχει 7.5 active subscribers με μεγάλες τάσεις ανόδου!

Συνεχίζοντας πιο κάτω υπάρχουν και άλλα τέτοιου τύπου mmorpgs (browser-based) που φαίνεται να έχουν μεγάλη άνθηση αυτό τον καιρό ( Runescape, Club Penguin, Gaia online) με τα Guild Wars και Lineage να ακολουθούν προς το τέλος της λίστας, έχοντας τελευταίο (ποίος θα το περίμενε) το Second Life με μόνο μισό εκατομμύριο active users!

Τελικά ορισμένες φορές τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται!

Comments (6)

Rocean
June 17th, 2007 at 7:57 pm

Ναι, αλλά συγκρίνεις διαφορετικά πράγματα.

stelabouras
June 17th, 2007 at 8:41 pm

Είναι σύγκριση πληθυσμού που μαζεύουν τα massively multiplayer online games, δεν βλέπω που εντοπίζεται η διαφορά σε αυτά που συμμετέχουν στην λίστα.
Αν το Habbo Hotel αποκτήσει κάποτε 9million users με το WoW να έχει μείνει στους 8.5 τότε θα έχει σαφώς μεγαλύτερο userbase. Το ότι το ένα διαθέτει client και 3d graphics ενώ το άλλο είναι browser based και δεν βασίζεται τόσο στο gaming αλλά στο social κομμάτι πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα υλοποίησης, social MMOs είναι όλα αυτά.

diafanos
June 18th, 2007 at 12:09 pm

Μια καίρια διαφορά είναι νομίζω – όπως αναφέρεται και στο οριτζ. άρθρο – ότι το ένα είναι παιχνίδι (WoW) και το άλλο ‘κόσμος’ (ΗΗ) – υπάρχουν κοινά στοιχεία αλλά η σύγκριση δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτά.

Dimitris Siskopoulos
June 19th, 2007 at 11:36 am

Το μεγάλο λάθος που γίνετε στις μετρήσεις αυτού του είδους είναι ότι μετράνε ΜΟΝΟ χρήστες των official servers.
Αν μπορούσε να μετρήσει κανείς τους τόσους free (και μη) Lineage ][ servers πέρα των official πιστεύω πως θα μιλούσαμε για τουλάχιστον τριπλάσιους παίχτες από το WOW.
Κάντε μια βόλτα και πηγαίνετε σε ένα net cafe και δείτε τι παίζει ο περισσότερος κόσμος εκεί… L2 σε free Ελληνικούς servers που είναι τουλάχιστον ΠΟΛΛΟΙ. (κάθε αλυσίδα net cafe έχει και τον l2 server της)

simossid
June 23rd, 2007 at 6:44 pm

paidia kai egw lineage paizw alla tha to stamathsw gia na arxisw wow alla dn kserw pos epilegw server.an mporousate na me dieykolynete…

Yian oleo
August 31st, 2008 at 10:02 am

To clubpenguin ine proto tora me 20 ekatomiria users!Alithia ine