Απάντηση στον papo… που επιλέγει mac

Published by Petrakeas in Hardware, Software, Tech

168535863_67020adf8c_b 

Διάβασα το άρθρο του papo που αναφέρεται σε 10 λόγους που επιλέγει mac. Papo, πιστεύω ότι μόλις το έγραψες ένιωσες ρίγη ηδονής ε;;;
Πολλά από τα επιχειρήματα είναι σωστά, κατά τη γνώμη μου, αλλά δεν μπορώ να τα πάρω 100% σοβαρά, γιατί υπάρχει διάχυτο ένα κύμα προσηλυτισμού μέσα στο άρθρο. Αλλά θα μου πεις, ο καθένας έχει τα κολλήματά του… :P

Δε θα απαντήσω σε πολλά σημεία, αλλά μόνο σε κάποια λίγα (κυρίως hardware θέματα):

3. Ο μύθος τιμή έχει πέσει εδώ και καιρό! Με την μετάβαση σε Intel αρχιτεκτονικές η packaged λύσεις Mac δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν αντίστοιχες επώνυμων PC….ακούς και τα 5 ανεμιστηράκια!

Όχι και μύθος!!! Συγκρίνεις το PC που μπορείς να φτιάξεις με τον αντίστοιχο mac στα ίδια χρήματα; Όσο αναφορά το monitor της πλάκας, μπορείς να αγοράσεις μία ακριβή οθόνη και να την έχεις για πολλά χρόνια και να αλλάζεις μόνο την κεντρική μονάδα. Και όσο αναφορά τα 5 fanάκια, με λίγα χρήματα παραπάνω (όχι πολλά) μπορείς να κάνεις αθόρυβο σύστημα. Και δε μιλάω για υδρόψυξη αλά για heat-pipe cooling.

6. Για τους οπαδούς των water coolling φαντάσου μεγάλε ότι εγώ έχω αθόρυβο μηχάνημα στον μισό όγκο απ ότι εσύ κουβαλάς το ίδιο το μηχάνημα σου μαζί με το watercooling module!

Μεγάλε εσύ έχεις underclocked μηχάνημα, ενώ η υδρόψυξη δε μασάει σε overclocking!

8.Παρόλα αυτά μπορείς να βάλεις windows και στο mac και να το παίζεις dual boot όπως ακριβώς κάνουν και οι linux- αδες.

Σιγά μη σκάσει ο gamer μια περισουσία για ένα μέτριο σε επιδόσεις σύστημα…

Τέλος θα σχολιάσω τον επίλογο. Έτσι όπως το θέτεις μάλλον ή καθυστερημένος είμαι ή κολλημένος που έχω ακόμα PC (+ windows). Αλλά προς υπεράσπισή μου να πω ότι με το σύστημα που έχω μπορώ να κάνω κάποια σημαντικά για μένα πράγματα πολύ καλύτερα από ό,τι σε ένα i-mac (δε μιλάω για mac-pro). Κάποια από αυτά είναι σωστή αναπαραγωγή video με gpu acceleration,surround και δε συμμαζεύεται (έως home theater επίπεδο), games, ποιοτική αναπαραγωγή ήχου, συμβατότητα με πολλά επιστημονικά προγράμματα κλπ

Να σημειώσω ότι η απάντησή μου είναι σε χαλαρό επίπεδο!!Εξάλλου ο καθένας διαλέγει ό,τι τον εξυπηρετεί. Απλά δε δέχομαι να μου πει κάποιος ότι δεν ξέρω τι χάνω που δεν έχω mac και άλλα τέτοια!

Comments (35)

Νίκος
August 3rd, 2007 at 2:14 am

Τα λέμε στις 7… ;-)

karpidis
August 3rd, 2007 at 5:16 am

ή καθυστερημένος είμαι ή κολλημένος που έχω ακόμα PC (+ windows). Μετά από 10 χρόνια windows… αναρωτιέμαι ερώτημα σου και καταλήγω στο πρώτο …Για σκέψου το και εσύ καλύτερα :)

papo
August 3rd, 2007 at 8:56 am

1. χα δεν το περίμενα ποτέ ότι το post μου θα δημιουργούσε ανταπαντήσεις και σε άλλα blog – αυτό είναι το δεύτερο trackback που διαβάζω χε χε χε χε!
2. petrakea βάλε το super γαμάτο PC σου με Windows XP με 5 media player na παίξουν DivX και πες μου τι γίνεται!

Θα δεχόμουν μια ανταπάντηση με πυρήνα την πρόταση για linux που ειναι αρκετά πιο αξιόλογο! Αλλα τώρα απαντήσεις με κέντρο τα windows-….τσ τσ τσ τσ…kids!

Α ναι οσο για τα games! Κάθε φορά που θα παίρνεις NVIDIA ΧGXGXGXGXGX για να πάιξει το latest game – θα αγοράζεις και ένα νέο PC – ή μάλλον ακόμα ένα PS3!

:D

dtsomp
August 3rd, 2007 at 9:49 am

“Κάποια από αυτά είναι σωστή αναπαραγωγή video με gpu acceleration,surround και δε συμμαζεύεται (έως home theater επίπεδο), games, ποιοτική αναπαραγωγή ήχου, συμβατότητα με πολλά επιστημονικά προγράμματα κλπ”

Με όλη την καλή διάθεση, είσαι λάθος εδώ – δεν είναι μόνο τα Windows που προσφέρουν τέτοια πράγματα. Δεν είναι λίγο αφελές να πιστεύεις ότι μόνο τα Windows βγάζουν ήχο Home Cinema;

papo
August 3rd, 2007 at 9:52 am

ναι by the way κάνε μου μια συνθεση απο ΠΛΑΙΣΙΟ για νεα μηχανημα αντιστοιχα σταθερο – αντιστοιχα αθόρυβο με τα ιδια χαρακτηριστικά του iMac και πες μου πόσο κοστίζει!

Γενικότερα ξαναδιαβάζω το post και βλέπω εξαιρετικα χαμηλής ποιότητας επιχειρηματολογία!

Lame οπως τα windows!

Nikos Psy2k
August 3rd, 2007 at 10:17 am

Όλα έχουν σχέση με το τι θες να κάνεις! Αν θες 3d modelling πχ δεν μπορείς να πας σε mac διότι το mac pro με nvidia quadro πάει πολύ ακριβά σε σχέση με αντίστοιχο pc. Επίσης για το dual boot σε mac με windows, πλέον γίνεται να βάλεις και dual boot macos x σε pc (υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο ιντερνετ).

Nikolas
August 3rd, 2007 at 10:20 am

Petrakeas Θεός! Πές τα χρυσόστομε και ας τους να παιδεύονται με τα MAC. 40 χρόνια MAC, έπρεπε να ανακαλύψει το Debian για να το λάβετε σοβαρά υπόψη και αυτό γιατί για χρόνια σκοτώνεστε να φτάσετε την ευχρηστία των Windows με τα Slackware, Mandrake, Suse (και σκόπιμα αναφέρομαι σε αρχαίες distro). Εγώ θα το πω απλά! Γουστάρω το iHype, απλά και μόνο γιατί προωθεί την αγορά των PC/Windows, γιατί όσο και να ουρλιάζετε στο ράφι ο καταναλωτής επιλέγει το φτηνό και εύκολο, ήτοι PC!!!

Βέβαια για όλους εμάς τους “πειραγμένους” της τεχνολογίας, όλα καλά είναι! Πολύ θα γούσταρα να είναι το iMac μου με το Ibook μου δίπλα στο O2 μου να κάνουν αέρα στο overclocked PC μου με dual boot Ubuntu (με Beryl) και Vista!

Επειδή, ενώ έγραφα το comment, διάβασα και το post του papo, θα προσθέσω το εξής. Ο papo, μιλά ως καταναλωτής, ως home user, γιατί το hardcore IT κομμάτι του είναι Java Developer. Εγώ που γράφω PHP, .NET και δουλεύω σε mySQL, SQL2000 και SQL2003 δεν μπορώ να δουλέψω σε ένα MAC, επίσης θέλω να μην χρειάζεται να κάνω restart για να παίξω το Americas Army ή το ArmA.

Για να κλείσω, θα έλεγα ότι αν ο papo αναφέρεται σε home user (browsing, email, πασιέντζα, word proccessing) ή σε Java Developer, τότε θα συμφωνήσω μαζί του. Για όλους τους υπόλοιπους όμως (που είναι πολλοί) το MAC δεν κάνει! Και κακά τα ψέματα πόσοι κάτω των 40 θέλουν να κάνουν 2-3 πράγματα με τον H/Y; Οι περισσότεροι αγοράζουν ένα μηχάνημα για να κάνουν 1000+1 πράγματα και με κάθε packaged solution είναι περιορισμένος.

Συνεπώς, πρέπει να τεθεί ένα όριο χρήσης για τη κάθε κατηγορία H/Y!

papo
August 3rd, 2007 at 10:30 am

Nikola

1. ναι σίγουρα αν εισαι Microsoft oriented developer το μονο λειτουργικό που μπορείς να έχεις είναι windows!
2. Η PHP μπορεί και παίζει παντού άρα αν εισαι PHP mysql developer ειναι φανερά καλύτερη μια Unixw based λυση!
3.ο Java Developer ειναι ο πιο τυχερός απόλους σε σχεση με τον δύστηχο MS oriented developer! Μπορεί να ειναι παραγωγικός και στα 3 βασικά λειτουργικά – με πολυ μικρές αλλαγές!

Απο την δικη μου εμπειρία οι ολοι υπολοιποι που λες ειναι οι home user – 1 στους 10 είναι προγραμματιστής – οι ;άλλοι 9 με παίρνουν τηλέφωνο για να τους βοηθήσω όταν σκάει το Windowzzzz. Email, internet, Chat , office, photos, video, video – sound editing…

Τωρα επιχειρήματα με οverclocked και ιστορίες δεν τα λαμβανω υπόψιν – γιατι δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ένας επαγγελματίας παίρνει το ρισκο να δουλεύει τα εργαλεία του (Developer) σε overclokced πειραγμένα – κουτιά . Είναι πως το λεμε..bad practise!

ispofacto
August 3rd, 2007 at 10:41 am

Το “επιλέγει” στον τίτλο του post γράφεται με ένα λ, για περισσότερο credibility…

Pythagoras
August 3rd, 2007 at 10:42 am

2 πράγματα

1. Τα mac είναι πράγματι φθηνότερα σε παρόμοιο hardware στις περισσότερες περιπτώσεις σε σχέση με τα branded pc (βλέπε sony, dell κ.τ.λ.) όχι με αυτό που θα αγοράσεις φτιαγμένο από το πλαίσιο.

2. Εκτός από dual-boot μπορείς να τρέχεις και παράλληλα windows ή τις εφαρμογές τους, ακόμα και να συσχετίσεις τύπους αρχείων και να ανοίγουν με windows εφαρμογές στο mac os. Θέμα επιδόσεων δεν υπάρχει για τα παιχνίδια εκτός και εαν δεν σου κάνει η x1600 που τουλάχιστον σε μένα αρκεί για half-life 2 και wow και ότι άλλο έχω παίξει. (Ναι δεν κάνει για σούπερ νέα παιχνίδια)

Αυτά είχα να πω και ‘γω
:-)

Νίκος
August 3rd, 2007 at 10:43 am

Τι να πω. Αν εξαιρέσεις τα games (αν και +φωνώ με τον papo είναι δικαίωμα του καθενός αν θα παίζει παιχνίδια σε ps3 ή pc) πείτε μου τι δεν μπορώ να κάνω με mac. Να φτιάξω μουσική μπορώ με ενα απο τα καλύτερα προγράμματα της αγορά (logic pro), να σχεδιάσω μπορώ (photoshop), να γράψω java μπορώ, να γράψω Php μπορώ, να ακούσω μουσική, να δω ταινίες ΟΛΑ. Δεν χρειάζεται να πω οτι σε μακ πλατφόρμα δεν χρησιμοποιώ crack κλπ αλλα μόνο free… Όλα αυτά τα κάνω με ενα ύπεροχο λειτουργικό που είναι άψογα δεμένο με το hardware. Ας παίξω όμως το παιχνίδι σας:πηγαίντε στο πλαίσιο πάρτε quad core, τελευταίας γενιάς καρτα γραφικών και οτι αλλο θέλετε και πιστέψτε θα βγει πιο φτηνά απο το imac 24 αλλα με τόσα προβληματα που θα συναντίσετε τσάμπα το pc. Πάρτε το χαμπάρι υλίκο μπορείτε να αγοράσετε καλύτερο και απο mac pro λειτουργικό όμως… Αν νομίζετε οτι υπολογιστές είναι η χαρά του overclocking, της συναρμολόγησης και του “fix it” ξυπνήστε γιατί υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν την δουλεία τους και οχι να παίζουν (οπως εμείς).
Φιλίκα πάντα…

maclamia
August 3rd, 2007 at 11:34 am

Tα πράγματα είναι απλά:
Yπάρχουνα αυτοί που θέλουν να δουλευούν με computers (Mac) και
αυτοί που θέλουν να δουλεύουν για τα computers (PC)
και ο καθένας … απλά (appla) κάνει την επιλογή του!

Petrakeas
August 3rd, 2007 at 12:20 pm

Συμφωμώ με τον maclamia αν εξαιρέσω το ειρωνικό σχόλιο. χε χε Ξεκολήστε όλοι ρε.
@papo “2. petrakea βάλε το super γαμάτο PC σου με Windows XP με 5 media player na παίξουν DivX και πες μου τι γίνεται!”
Αυτό που λες δεν έχει καταρχήν χρησιμότητα. Αλλά ΜΟΝΟ ΣΤΑ WINDOWS (λόγω DXVA) μπορεί ή gpu να βοηθήσει στο decoding του video , να κάνει iDCT, deinterlacing με 60hz output και άλλα πολλά. Επίσης στα windows έχεις να διαλλέξεις ανάμεσα σε overlay, VMR και άλλους renderers που σρησιμοποιούν SM2. Έχω δει videos στο imac του Stelaboura με VLC. Καμία σχέση ρε παιδιά η ποιότητα του resising κλπ κλπ. Αυτά που λέω δε τα φαντάζομαι, αλλά επειδή έχω ψάξει πολύ στο doom9 είμαι 100% σίγουρος ότι με windows μπορείς να πετύχεις την καλύερη δυνατή αναπαραγωγή video.
Το PC μου δεν είναι super αλλά με χρήση vmr (όχι overlay) μπορώ να δω πάνω από ένα video.
@dtsomp “Δεν είναι λίγο αφελές να πιστεύεις ότι μόνο τα Windows βγάζουν ήχο Home Cinema;”
Δεν είπα ότι μόνο τα windows, αλλά ότι ένας imac από όσο ξέρω ούτε surround κάρτα ήχου έχει, ούτε έξοδο SPDIF για εξωτερική αποκωδικοποίηση. Και από άποψη S/W δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να κάνεις κάτι τέτοιο σε mac .

dtsomp
August 3rd, 2007 at 1:25 pm

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ακούν 5.1 με το mac τους…

http://www.macephemera.gr/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?2006.0#post_416803

Petrakeas
August 3rd, 2007 at 1:59 pm

@dtsomp ναι έχει optical out. Αλλά η κάρτα ήχου του mac δεν εμφανίζεται ως πολυκάναλη, οπότε πρέπει να κάνεις encode το σήμα σε ac3 κλπ κλπ
Μην το κουράζουμε τώρα. Αν πάρεις εξωτερική κάρτα ήχου κάτι γίνεται, αλλά χάνουμε την ουσία τώρα.

Αυτά που γράφω τα έχω δοκιμάσει και αν όντως σε ενδιέφεραν θα έβλεπες τις δυσκολίες στον i-mac (όχι mac pro).
Και για να εξηγηθούμε δεν είμαι κολλημένος με pc ή ταγμένος κατά mac. Απλά αυτό διάστημα δεν μπορεί να με εξυπηρετήσει o mac και δεν μπορώ να ακούω fanboys να μου λένε ότι “Όχι ρε μεγάλε. Είναι όντως καλύτερος. Παίζει 25 video ταυτόχρονα, άρα έχει και καλύτερη ποιότητα! “

papo
August 3rd, 2007 at 2:07 pm

και που να ηξερες Πετρακεα η τελευταια σου πρόταση ποσο σημαντική ειναι για μηχανικους kernel και operating system!

χα χα χα fanboys ολε…
ουστ!

Petrakeas
August 3rd, 2007 at 2:13 pm

lol όντως!
ρε papo !!! ¨ομως δε συζητάω εδώ ποιο λειτουργικό είναι καλύτερο σε πολλά threads και γενικά ποιο είναι καλύτερο( γιατί αυτό είναι και υποκειμενικό θέμα).
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτή τη στιγμή με ΒΟΛΕΥΕΙ αυτό που έχω, παρά το γεγονός ότι ένας mac θα με βόλευε περισσότερο σε άλλα πράγματα. ΤΕΛΟΣ. Με κουράσατε

orck
August 3rd, 2007 at 2:19 pm

ρε papo δεν παραδεχεσαι οτι εισαι fan boy; (ελεος πια, πιο βαμενο ποστ δεν εχω ξαναδιαβασει ποτε μου)
πραγματικα πιστυεις οτι αν ολος ο κοσμος επερνε mac αυριο δεν θα σε περναν και οι 9 φιλοι σου για προβληματα;
εχω winxp και δεν σκανε να κανω ταμα; (σοβαρα δεν σκανε)

papo
August 3rd, 2007 at 2:21 pm

νικήσαμε;

yeeeeeeeeeeeeeeeeeeey!

Apple bitches! Apple bitches!

χα χα χα χα χα

μην αγχώνεσαι its just a flame war!

HitMan
August 3rd, 2007 at 3:03 pm

Έχοντας την πρώτη μου εμπειρία με Mac, [πατέρας γραφίστας] και βλέποντας την εξέλιξη τους τα τελευταία 10 χρόνια περίπου έχω να πω πως συμφωνώ με τον papo…
Ήδη έχω αποφασίσει ότι το lap μου [το "εταιρικό" δεν πιάνεται] θα είναι macbook… και ας λένε όλοι ότι θέλουν!!

Μην μιλήσω για τον πονοκέφαλο της αναβάθμισης στα Windows based μηχανήματα… Θα πέσει η τιμή αυτής της κάρτας; Α ή intel αποφάσισε μειώσεις. ΑΑΑ βγήκε νέο directX, αλλά.. αν το πάρεις τώρα δεν θα έχεις καλή απόδοση… περιμένε να βγουν τα επόμενα μοντέλα.. και πόσα bits θα έχει η μνήμη… κι αν θα είναι DDR2… χέσε μέσα…

dtsomp
August 3rd, 2007 at 4:12 pm

@petrakeas: μη μου το γυρίζεις σε “χάνουμε την ουσία”, εκτροχιάζεις το flame :D

Οκ, ειδικός στην ήχο δεν είμαι και δεν με νοιάζει το 5.1, αλλά φαντάζομαι ότι και στο pc έχεις σκάσει κάποια λεφτά (όπως είχα σκάσει κι εγώ) για dedicated κάρτα ήχου, καθώς η ενσωματωμένη συνήθως είναι για τον πε@.

Και τέλος πάντων, ποιος είσαι εσύ ο αυθάδης που θα μειώσει τα mac; Ε; :D

respect petrakeas – keep walking

Petrakeas
August 3rd, 2007 at 4:20 pm

@dtsomp ναι κάτι έσκασα αν και η ASUS βάζει συμπαθητικές onboard.
Λοιπόν να πάνε να μαμηθούν και οι mac και τα windows και το linux και ο Bill gates και ο Steve! Αμάν πια! Καλοκαιριάτικα όπως γράφει και ο dtsomp θα δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη??
Για όλα φταίει ο papo, ο οποίος μάλλον θέλει επειγόντως διακοπές και μπανάκι.. γρήγορα κάποιος να τον αναλάβει!

liakone
August 3rd, 2007 at 4:30 pm

Poly syzytisi exei ginei re paidia gia ena thema pou telika..kata tin tapeinh mou apopsi apla den yfistate..k na eksigithw…MAC vs WINDOWS vs Linux..poio einai to kalytero?? GIATI NA YPARXEI KALYTERO?Gia na oriseis kati san kalo i kalytero panta prepei na to sygrineis me kati..Gia na sygrineis kati prepei na exeis ena kritirio ara TELIKA dialegeis kati pou einai kalytero apo kati allo giati plhrei kapoia kritiria.TELOS. ARA DEN YPARXEI KALYTERO yparxei mono IDANIKO GIA THN -X- XRHSH.

Ksekinontas etsi loipon tha pw kata tin apopsi mou k pali pws ean oi anages kapoiou den ksepernoun tis anages enos default (ekseroumenwn aytwn pou asxolounte me animation klp) xristi ISWS ta MAC logw eyxristias k aplothtas na einai kalytera apo ta windows.
Apo thn alli ean kapoios pou exei perissoteres apaitiseis apo to mhxanima tou k thelei na exei perissotero “elegxo” logw twn apeirwn paramatrikopoihsewn k epilogwn pou exoun, ta Linux apoteloun monodromo…
Apo thn alli ta windows exoun ena monadiko sygritiko pleonektima…Exoun Ypostiriksi…nai mhn gelate..den ennow support…ennow pws san OS logw tou oti apoteloun pleiopsifia yparxoun APEIRA progs apo Commercial etairies mexri Homemade scripts pou telika dinoun tin eykairia sto mhxanima sou na metatrapei pragmatika se EKSEIDIKEYMENO EKSOPLISMO gia kapoies xriseis (ews ekei pou tou epeitrepoun oi normes tis MS vevaia). Nai exoun provlimata..Crasharoun gia plaka…theloun Update pio syxna k apoti allazeis sovrako…alla exoun ayto to pleonektima opws k na to kanoume…k to exoun oxi epeidi einai leitourgiko periopis…apla epeidi einai pleiopsifia…Opoiodhpote allo OS tha mporouse na htan stin thesi tou k ara na eixe allo ena akoma pleonektima (pou isws telika na einai k to shmantikotero)..alla apla den einai kanena apo ta alla 2. K mhn petaxtei kenenas MAChs k pei oti na ta win bla bla bla bla…giati to idio periorismenoi einai k oi tis APPLE…k tha mporousa na pw akoma pio periorosmenoi giati exoun Perithwria epilogwn oxi mono sta Progs (pou omologoumenos einai eksisou polla k kanoun AKRIVWS oti k ta win) alla k ston eksoplismo (mini mac, macbook (pro), iMac).Den lew oloklirwmena mhxanimata alla k pali edw ta windows gia ton logo pou proanefera prosferoun apeires perithwria epilogwn k syndiasmwn Hardware components me perithoria xriseis pio “psagmenwn” lysewn (aplopoihmeno paradeigma..vazw panw oti karta grafikwn thelw). Ta Linux apo thn alli paizoun se mia kathgoria mona tous.Psagmenoi xristes me oreksi k meraki gia tous ypologistes den ta allazoun me tpt…apo thn alloi omws oi ypologistes yparxoun gia na xrisimopoiountai apo olous..etsi akrivws opws oloi xrisimipoioume aytokinita k ara den xreiazomaste oloi Forula 1 apla gia na ta exoume ola sto Maximum. Ara telika kataligw ekei pou ksekinisa…analoga me tis anages tou kathenos yparxoun kales h k kalyteres lyseis..o kathenas dialegei ekeini pou thelei xwris aparaithta na einai i idaniki..i idaniki apla yparxei k mporei na tin vrei kaneis mono afou exei doulepsei k ta 3 OS panw se ayto pou to xreiazete…
Parola ayta den tha sas pw ti OS xrisimopoiw..gia na mhn xasw tin antikeimenikotita tis apopsis mou.

papo
August 3rd, 2007 at 4:31 pm

γάμησετα εχω ακόμα μια εβδομάδα ..μέχρι τις διακοπές! υπομονή.

λοιπόν..τι λέτε ξεκινάμε ένα νέο
XBOX vs PS3!

:P

ispofacto
August 3rd, 2007 at 4:48 pm

Δεν χρειάζεται το Wii τα τσακίζει και τα δύο. :P

papo
August 3rd, 2007 at 5:07 pm

:D

Sugar
August 3rd, 2007 at 6:14 pm

Για όποιον λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι με το Mac, απλά δεν ξέρει τι λέει. EOD.

stelabouras
August 3rd, 2007 at 7:37 pm

Να συγχαρώ τον Petrakea για την κίνηση που τράβηξε το post μια τόσο dull μέρα!

Σοβαρά τώρα, αφιερωμένο σε όσους τις χρειάζονται:
https://www.youtube.com/watch?v=xrWaenHWwxw

orck
August 3rd, 2007 at 8:38 pm

χεστηκαμε και για το ps3 και για το xbox και για το wii
σοβαροι ανθρωποι ειμαστε (εμεις οι wintel-αδες)… ακους εκει…

αν ζηταγες απο τα πιτσιρικια του south park να πουν την γνωμη τους σιγουρα μια λεξη θα λεγαν για τους mac. GAY

nobody
August 3rd, 2007 at 10:27 pm

Πάνω που νόμιζα ότι το θέμα είχε πεθάνει…
Θεός orck!!!

Fanis
August 4th, 2007 at 1:19 am

Popo vreste kalitera kamia gomena den tin palevete kiego mazi sas :d (akous ekei mac?? tststs…)

telas
January 18th, 2008 at 1:12 pm

τι λετε ρε; mac rulez!

σοβαρα μια φορα εκατσα να κανω μια δουλεια σε imac και κοντεψα να το σπασω το ριμαδι! ουστ!
η apple “το έχει” να μη πουμε οτι δεν το εχει αλλα δεν αλλαζω δεν μπορω δεν γινεται!

για να μη πω ποσο στοκαδια ειναι σε θεματα πολιτικης, στην τελικη ειναι οτι βολευει τον καθενα αν και είναι αρκετοί που παιρνουν mac για την παπάτζα και μόνο .

Giorgos
September 27th, 2008 at 11:30 am

H diki mou tapeini gnwmi einai mia…. ONCE YOU MAC YOU NEVER GO BACK !!!!!!

Imoun xrhsths windows kai linux kai unix gia pollaaaaaaaaaaaaaa xronia…. Me to pou pira macbook eida to fws mou… pleon den mporw na katsw sto UPER-pc mou… nai kala akousate… einai UPER alla epeidi pareleipsa na tou kanw to eksaminiaio tou format den mou ta leei kala… kathe fora pou kathomai sto pc gia na koitaksw kana arxeio pou den exw perasmeno sto mac me to pou anoigw ena parathyraki tou explorer… orkizomai oti POTE pia den tha parw pc… Episis… exw to macbook edw kai 4 mines kai kanw ta panta se ayto… episis to eixa mathei mesa se 2 mines… den thelei parapanw…einai ola toso eykola sto mac… an eksaireseis to oti den exei delete (xwris suntomeyseis) kai den exei page up kai page down… tote einai apla to teleio mhxanima!!!!!Otan to dokimasete tha katalavete ti enow… den uparxei OUTE enas dusarestimenos xrhsths mac pisteyw (an eksaireseis kati mikroprovlimatakia se mac prwtis genias oson afora to hardware)…

KAI nai… exw egkatasthsei kai epistimonikes efarmoges….

SUMPERASMA: TO MONO POU MOU LEIPEI APO TO PC MOU…. EINAI TO DEL KAI TO PAGE UP PAGE DOWN

Giorgos
September 27th, 2008 at 11:31 am

once you GO mac, you never go back ithela na pw… alla tis teleytaies meres exw ena provlima me tin elliniki glwssa :P :P :P … i eksetastiki tha ftaiei

Zed
November 14th, 2008 at 4:31 am

Να πω και εγω την αποψή μου.
Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα προσηλυτισμού… απλά οι χρήστες εξηγούν για ποιούς λόγους γουστάρουν το μηχάνημα τους. Το ότι οι περισσότεροι ευχαριστημένοι πελάτες είναι mac users δεν λέει τίποτα?
Βοηθάει το άρθρο έναν υποψήφιο αγοραστή να αποφασίσει τι είναι καλύτερο γι’αυτόν.
Επίσης να επισυμάνω εδώ, πως οι περισότεροι χρήστες mac έχουν περάσει προηγουμένως από το στάδιο “pc”, και αγανάκτησαν και αποφάσισαν να τα σκάσουν για να ησυχάσουν, ενώ οι πιο πολλοί “pc-άδες” δεν έχουν ακόμα δοκιμάσει την σύγκριση. Εγώ σαν γραφίστας, δοκίμασα και πείστικα πάντως, χωρίς να θέλω να γίνω προπαγανδιστικός. Δεν υπάρχει λόγος να συγχυζόμαστε… ούτε είναι ηλίθιος όποιος υποστηρίζει τα PC. Κάποιοι μπορεί να την βρίσκουν με μη συμβατά πράγματα, και να γουστάρουν να τρώνε μια μέρα για να καταφέρουν την τάδε κάρτα να δουλέψει. Δεν το λέω μαζοχισμό… για παράδειγμα γουστάρω αντίκες αυτοκίνητα για να περνάω την ώρα μου και να ασχολούμαι μαζί τους. Να νοιώθω ότι έδωσα ένα κομμάτι μου για να το σετάρω στα μέτρα μου και ας κάνει σαν αεροπλάνο όταν πάω βόλτα. Αν ποτέ βαρεθώ να μένω και να σπρώχνω, θα πάρω γιαπωνέζικο.