Amazon Fresh, το online μπακάλικο!

Published by stelabouras in Internet, Tech

amazon-fresh 

Από ότι φαίνεται ο Jeff Bezos (ιδιοκτήτης του Amazon) είναι σε κέφια τελευταία! Μετά το Amazon S3 (online storage service) και το Amazon FPS (Payment Service) που “αγκαλιάστηκαν” από τους developers αποφάσισε να γυρίσει στις κλασσικές υπηρεσίες που προσφέρει το online κατάστημα διευρύνοντας το περιεχόμενο σε…λαχανικά!

Το Amazon Fresh λοιπόν, δίνει την δυνατότητα στους πελάτες να επιλέγουν τα λαχανικά που θέλουν απ΄ευθείας από το site και να τα παραλαμβάνουν είτε μόνοι τους είτε να τους αποστέλλονται την επόμενη μέρα! Τα λαχανικά θα βρίσκονται μέσα σε ειδικές συσκευασίες ελεγχόμενης θερμοκρασίας.

amazon fresh method

Amazon fresh method

Η υπηρεσία είναι ακόμα σε beta φάση και μόνο για τους κατοίκους του Seattle. Κατά πόσον κάτι τέτοιο θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο δεν είναι γνωστό, πάντως ξέρω πως πολλές νοικοκυρές θα ήθελαν να επιλέγουν αυτές ένα-προς-ένα τα λαχανικά για το φαγητό και όχι να τους αποστέλλονται κατ’οίκον…

Μια παρόμοια υπηρεσία είχε εμφανιστεί στο παρελθόν (90s) με το όνομα Webvan που τελικά χρεοκόπησε το 2001 και ήρθε στα χέρια του Amazon. Ελπίζω η προσπάθεια του Bezos να μην έχει την ίδια κατάληξη.

Comments (2)

papo
August 5th, 2007 at 12:48 pm

ενταξει δεν κάνει κατι τοσο πρωτοποριακό – στην Αγγλία εδώ και χρόνια μπορούσες να μπεις σε site γνωστών supermarket και να ψωνίσεις ότι ήθελες – μεταξυ άλλων και λαχανικών! guess what ηταν αρκετα handy γιατι πολλα απο αυτα ηταν πάρα πολυ δυσκολο να πας μιας και ηθελαν taxi κτλ κτλ

HitMan
August 5th, 2007 at 5:58 pm

Το ρητό “Think global, buy local” δεν πρόκειτε να “πεθάνει” ειδικά για προϊόντα τέτοιου είδους. [ευαίσθητα]