Twitter Blocks, 3D να είναι και ότι να’ναι…

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

twitter-blocks 

Δοκίμασα χθες μια προσπάθεια visualization των twitters από τον ίδιο τον δημιουργό, που φέρνει το όνομα Twitter Blocks.

Το Twitter Blocks πρόκειται για μια 3D αναπαράσταση των τελευταίων ενημερώσεων από τις επαφές σας, μαζί με τις επαφές των επαφών σας (όχι ευτυχώς δεν συνεχίζει και άλλο το iteration) σαν “σκαλιά” (ανάλογα με την ώρα που γίνονται) που μπορείτε να περιστρέφετε, να κάνετε click και pretty much αυτά! Θα προτιμούσα να φαίνονταν τα updates τουλάχιστον με mouse-over για να μην χρειάζεται να κάνω click back’n'forth συνέχεια, αλλά ας μην ζητάω και πολλά.

Μπορείτε να δείτε την public timeline με αυτό τον τρόπο αλλά και το δικό σας Twitter Block βάζοντας στο url http://explore.twitter.com/blocks/#twitter-username-here (για παράδειγμα για τα δικά μου twitters είναι http://explore.twitter.com/blocks/#stelabouras ). Σε αυτή την περίπτωση τα δικά σας twitter updates θα έχουν γαλάζιο χρώμα και των (άμεσων) επαφών σας, πορτοκαλί.

Σε γενικές γραμμές, το Twitter Blocks είναι καλό αν θέλετε λίγο να χαζέψετε αυτή την 3D οργάνωση, αλλά κατά τα άλλα…όχι και τόσο χρήσιμο! Έχω κάνει embed το public timeline Twitter Block μέσα σε αυτό το post για να καταλάβετε πως φαίνεται το όλο θέμα σε πιο μικρές διαστάσεις!

Update: Το Twitter Blocks δημιουργήθηκε με την καταπληκτική 3D μηχανή γραφικών για Flash, Papervision3D στην οποία είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα.


Comments (1)

Flash 3D Engines Showcase at Wiggler
September 24th, 2007 at 12:54 pm

[...] κάνει σχετικά posts στο παρελθόν για την πορεία ορισμένων 3D [...]