Amazon Kindle

Published by stelabouras in Gadgets, Hardware, Internet, Tech

amazon-kindle 

Ο Jeff Bezos αποφάσισε να κυκλοφορήσει το Kindle, τον απόλυτο (για πολλούς) ebook reader που θα φέρει την επανάσταση και θα προσπαθήσει να αλλάξει τον τρόπο που διαβάζουμε μέχρι τώρα.

Το Kindle διαθέτει μια πολύ καλή οθόνη που δεν κουράζει στα μάτια, δέχεται SD cards για έξτρα μνήμη, είναι ελαφρύ και έχει long-life battery…Αλλά ως εκεί. Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, μάλλον πρέπει να προσλάβουν νέο σχεδιαστή στο Amazon, καθώς δεν αποτελεί και το πιο όμορφο gadget που έχω ποτέ συναντήσει. Η μεγάλη του οθόνη κάνει επίσης επιτακτική την χρήση touchscreen technology, εκτός από την παρουσία του πληκτρολογίου που είναι φυσικά αναγκαία, η οποία όμως είναι – δυστυχώς – απούσα.

Μεγάλο βάρος επίσης έχει δοθεί και στις wireless δυνατότητες της συσκευής, που δεν χρησιμοποιεί Wi-fi technology αλλά EVDO, που δεν έχει υιοθετηθεί τόσο πολύ στην Ευρώπη, καθιστώντας το Kindle κάτι σαν τα iPhone(s) σε χώρες χωρίς Wifi hotspots, άχρηστο σε θέματα Internet και connectivity. Που είναι η WiΜΑΧ άραγε?

Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με το νέο gadget το οποίο μπορεί να φαίνεται πολλά υποσχόμενο, δεν είμαι σίγουρος όμως κατά πόσον θα περπατήσει και θα αγκαλιαστεί από το κοινό…ο χρόνος θα δείξει.

Comments (2)

Attila
November 24th, 2007 at 4:42 pm

Αν μύριζε και σαν βιβλίο θα ήταν τέλειο!

kyanos
November 26th, 2007 at 2:03 pm

Μας δουλεύουν; για να διαβάσεις RSS με το Kindle πχ του Slashdot πρέπει να δίνεις 2$/m http://tinyurl.com/2b6c42
Η κάτι δεν κατάλαβα εγώ καλά ;