942.105 ευρώ για το portal του Δήμου Αθηναίων

Published by Petrakeas in General, Internet

city_of_athens 

Ναι καλά διαβάσατε. Το διάβασα εδώ και έπαθα πλάκα.Το cityofathens.gr κόστισε 942.105 ευρώ και μάλιστα είναι φτιαγμένο σε Drupal που είναι δωρεάν! Δε λέω… Σίγουρα έπεσε δουλειά για την παραμετροποίηση το design, το content και ό,τι άλλο χρειάζεται, αλλά το ποσό αυτό είναι εξωφρενικό!!Εκεί και σε άλλες αντίστοιχες “δουλειές” πάει η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής ένωσης;;

Ακόμα και αν το τελικό έργο δεν είναι απλά ένα portal αλλά βοηθάει στη μηχανοργάνωση του δήμου κλπ εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπερβολικά μεγάλο το ποσό…

Comments (14)

John Karakatsanis
January 5th, 2008 at 12:16 am

Και το design τροποποίηση υπάρχοντος template είναι
http://drupal.org/project/aberdeen

EuphangeL
January 5th, 2008 at 12:36 am

Πλάκα κάνουν έτσι; :p Γενικά κάποιος μας κοροιδεύει. Μία με τις αυτοκτονείες υπόθεσης ζαχόπουλου, τώρα αυτό.. Candid Camera σωστά; :p SMILE!

Γιώργος Μαργαρίτης
January 5th, 2008 at 1:42 am

Ντάξει μωρέ, 1.000.000 ευρώ για μία παραμετροποίηση δεν είναι και πολλά…

Για παράδειγμα, 100.000 ευρώ θα μπορούσαν ανετα να πάνε στο να γίνει embed το -επίσης δωρεάν- google maps στο site. Τι νομίζετε, εύκολη δουλειά είναι να βάλεις τόσα placemarks?

Και ο μ@λ@κ@ς πληρώνει φόρους…

metablogging.gr » Blog Archive » Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα Δήμος
January 5th, 2008 at 3:28 am

[...] κάποιοι ‘κακοί’ bloggers εκνευρίστηκαν  (1,2,3,4,5,6) και σήκωσαν τον κόσμο με τις φωνές. Όχι ότι κακώς [...]

telas
January 5th, 2008 at 1:40 pm

ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ρε ειπαμε να κλεψετε γμ αλλα εσεις το γμσατε κ ψοφησε!!!!!!!!!! ρε 1 μυριο για αυτο το σιτε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

αυτο ειναι σκανδαλώδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! σε τι χωρα ζουμε εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

εσκασα τωρα…………………………………..αυτο πρεπει να καταγγελθει! πολυ θα ήθελα να δω την αιτιολόγηση της εξωφρενικής αυτής τιμής!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τα ισοπεδωσαν ολα!!!!

John
January 5th, 2008 at 1:41 pm

Ντροπή τους ! εκνευρίζομαί τρελά με αυτά!

jonakis
January 5th, 2008 at 4:54 pm

Απλα Ελεος ρε παιδια…!!!Τι να πει κανεις!!!

SolitaryX88
January 6th, 2008 at 6:53 am

Μαμά… τελικά αποφάσισα τι θα γίνω όταν μεγαλώσω… Web Developer! Και θα συνεργάζομαι με τους καθόλου διεφθαρμένους καραγκιόζηδες που διοικούν αυτή τη χώρα!

Nikolas
January 6th, 2008 at 8:59 pm

Διάβασα ότι post υπάρχει για το θέμα και έχω το εξής ερώτημα.
Τελικά ποιός έφτιαξε αυτό το portal η entelia ή η SigularLogic Integrator
http://www.entelia.gr/el/node/99
http://www.singularlogic.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=89&Itemid=117 (βλπ. Ενδεικτικά Έργα)

Εντάξει 1 μύριο είναι πολλά λεφτά, αλλά τώρα το μάθατε εσείς;!

Έχω φτιάξει “δημόσιο έργο” και ξέρω πόσο κοστίζει και πόσο “κοστίζει”.

Τώρα το καταλάβατε; :-)

netfreaks.gr :: internet crossroad
January 7th, 2008 at 2:46 pm

Και σου λεγά: να δεις που θα μας πουν και κουτσομπ&#972…

…Αλλά όχι και του χωριού! Αυτό παραπάει… Άλλα μάλ&#955…

gd
January 7th, 2008 at 5:50 pm

!!!!!!

Paros
January 9th, 2008 at 5:29 pm

Για ρίξτε μια ματιά και εδώ
http://www.cityofathens.gr/enimerosi-anakoinosi-gia-portal-toy-dimoy-athinaion-0

Συγκεκριμένα:

“Η νέα Δημοτική Αρχή – που ανέλαβε τέλος Ιανουαρίου του 2007 – προχώρησε με βάση σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Πράξη Δημοτικού Συμβουλίου 368/2.4.07) στην ανάθεση προς τη Δημοτική Επιχείρηση Μηχανογράφησης (ΔΑΕΜ) την Μελέτη, Αναπροσαρμογή και Ανανέωση του Περιεχομένου της Δικτυακής Πύλης του Δήμου Αθηναίων, με προϋπολογισμό 45.000€ πλέον Φ.Π.Α. Σύμφωνα με την από 17/5/07 σχετική σύμβαση με το Δήμο Αθηναίων, η ΔΑΕΜ προχώρησε με βάση εσωτερικές ομάδες εργασίας και εξωτερικές συνεργασίες (και αντίστοιχο κόστος εντός του προαναφερόμενου προϋπολογισμού) στην υλοποίηση του έργου που της ανατέθηκε, ολοκληρώνοντας εντός Οκτωβρίου 2007 την αναβάθμιση της πύλης που παρουσιάστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2007 και η οποία βασίστηκε σε πλατφόρμα ανοικτού κώδικα Drupal.”

Κάπως καλύτερα …

mojo
January 11th, 2008 at 10:25 pm

http://www.cityofathens.gr/enimerosi-anakoinosi-gia-portal-toy-dimoy-athinaion-0

Με το ποσό αυτό καλύφθηκαν τα παρακάτω:

* Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ενός portal ικανού να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πόλης των Αθηνών και μάλιστα κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων.
* Η φιλοξενία του portal σε μηχανήματα του αναδόχου για περισσότερο από 2,5 χρόνια τόσο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου τέθηκαν πολύ υψηλές προδιαγραφές επισκεψιμότητας, όσο και στη συνέχεια με επίσης υψηλές προδιαγραφές (όχι όμως επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων).
* Τεχνική υποστήριξη του portal και ανάπτυξή του με νέες εφαρμογές και συνεχή ανανέωση του περιεχομένου για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τα δυόμισι χρόνια.

To ότι τα λεφτά είναι πάρα πολλα είναι αλήθεια. Μήν ξεχνάτε όμως ότι μιλάμε για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας και για ανάθεση έργου από το δημόσιο και όσοι έχουν εμπειρία από αυτά τα πράγματα γνωρίζουν οτί δεν μιλάμε για ποσά “πιάτσας”. Τέσπα. Αυτό που μου κάνει εντύπωση και δεν μπορώ να το δικαιολογήσω είναι γιατί να δώσεις τόσα λεφτά για ένα site το οποίο δεν έχει ούτε ένα κείμενο στα αγγλικά. Ή μήπως έχει και δεν το είδα;