Emigre – Είμαστε 1 και άλλα trance κομμάτια…

Published by Petrakeas in General, Music, Videos

eimaste1 

Τελευταία ακούω πολύ ένα ελληνικό κομμάτι, το “Είμαστε 1” των Emigre. Πολώ ωραίο κομμάτι και δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά ελληνικά σε αυτήν την κατηγορία. Έχει στοιχεία trance και ηλεκτρονικής μουσικής, αλλά παραμένει αρκετά ο ambinet ήχος. Η δισκογραφική που το έχει αναλάβει είναι η Σαλονικιώτικη Plus Rec. Το μόνο που δε μου αρέσει είναι ότι θα ήθελα λίγο παραπάνω ένταση στης ψηλές συχνότητες… Ίσως ο λόγος που μου αρέσει σαν κομμάτι είναι ότι είναι στο ίδιο στυλ με τη “Συνήθεια” που είχα γράψει, σε επαγγελματικό επίπεδο όμως!

Κάτι που θέλω να τονίσω είναι ότι πήγα πριν ένα μήνα περίπου σε 2 μεγάλα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη και δεν το είχαν! Ε πώς θα ενισχύσουμε νέα ακούσματα αν δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε;;

Στη συνέχεια του post, θα αναφέρω μερικά σχετικά παλιά trance κομμάτια που μου αρέσουν (όχι απαραίτητα τα αγαπημένα μου). Είναι κομμάτια που σίγουρα αν τα ακούσεις σε κάποιο μαγαζί δεν περνάνε απαρατήρητα .

Ξεκινάω με William OrbitBarber’s Adagio for Strings (Ferry Corsten Remix Radio Edit). To “Adagio for strings” αποτελεί στο χώρο της trance ότι και το H2 για τους χημικούς!! Δηλαδή, τα περισσότερα πειράματα και remix γίνονται σε αυτό το κλασσικό κομμάτι του Samuel Barber. Ωστόσο το συγκεκριμένο remix είναι από τα καλύτερα και πιο ατμοσφαιρικά νομίζω..

Ένα άλλο κορυφαίο κομμάτι είναι το Binary Finary, το οποίο υπάρχει σε πολύ διαφορετικές εκτελέσεις. Η πρωτότυπη αν δεν κάνω λάθος είναι αυτή. To χαρακτηριστικό του είναι ένα πολύ ωραίο άρπισμα που όσο προχωράει το κομμάτι γίνεται όλο και πιο ανεβαστικό. Μία πολύ δυνατή εκτέλεση (ειδικά στο τέλος) είναι του DJ Kaycee. Αρκετά καλό είναι και του Paul Van Dyke.

Ένα από τα πλέον ατμοσφαιρικά αλλά όχι υποτονικά κομμάτια είναι το Airwave από Rank 1, το οποίο αργότερα έγινε remix με φωνητικά και το ονόμασαν Breahting. Απίστευτο κομμάτι. Όταν το ακούω μου φέρνει κάτι από θάλασσα, δροσιά , δεν ξέρω τι ακριβώς.

Τεσπα, ακολουθούν τα κομμάτια που ανέφερε πιο πριν! Ακούστε δυνατά και περιμένετε λίγο, γιατί τα περισσότερα trancίδια αργουύ να μπουν…


Comments (6)

commaz
January 29th, 2008 at 10:15 pm

Απίστευτα τραγούδια όλα αυτά που ανέφερες…
Οι πατέρες της κλασσικής Trance μουσικής σκηνής. Δεν βγαίνουν πια τέτοια κομμάτια!
Να προσθέσω πάντως και το άπειρο Greece 2000 από τους Three drives on a vinyl, το αμίμημτο Flaming June από BT και ένα όχι τόσο γνωστό, αλλά πολύ κλασσικό το Purple από τους Gus Gus…
Η αλήθεια βέβαια είναι πώς αν αποφασίσω να κάνω μια παρόμοια λίστα, δεν με φτάνουν τα νέα 3 gb που μου προσφέρει η WordPress!!!

Petrakeas
January 30th, 2008 at 2:16 am

@commaz φοβερό το Flaming June, ειδικά το Chicane remix. Και πολλά άλλα:
Dj Tiesto – Suburban Train (cosmic gate rmx),
minimalistix – Struggle For Pleasure
Energy 52 – Cafe Del Mar
PLANET PERFECTO – Bullet In The Gun 2000
Sasha – Heaven Scent
κλπ
Και ένα από τα αγαπημένα μου (και του Stelaboura επίσης):
Delerium – After All [Svenson & Geilen Edit]: https://www.youtube.com/watch?v=7AgIShpPC70

Όντως, τα καλά trance κομμάτια είναι πολλά! Αλλά κουράστηκα με τα links κλπ και έβαλα κάποια που ακούω τελευταία εντελώς τυχαία! Είχα βρει μια αρκετά καλή λίστα με τα καλύτερα:
http://www.djforums.com/forums/archive/index.php/t-6259.html

banned
January 31st, 2008 at 8:51 pm

to proto pou akousa kai eksakolouthei nanai to kalitero gia mena

chakra- liquid troll (sto 2.50” gkazonei poli)

https://www.youtube.com/watch?v=1AUNPeYJAac

Petrakeas
January 31st, 2008 at 9:32 pm

@banned Καλό.. αλλά δεν έχει κάτι που να σου μένει νομίζω.. κάτσε να το ακούσω μερικές φορές ακόμα και θα δούμε!
Επίσης, είναι goa trance.. καλή..

torrentakias
January 31st, 2008 at 11:55 pm

Πολύ αξιόλογη προσπάθεια! Αν και το τραγούδι του Petrakea (συνήθεια) μου άρεσε ποιο πολύ! :D

Petrakeas
February 1st, 2008 at 12:12 am

@torrentakias χαχαχα thanks! Τι είπαμε μου ζήτησες για να κάνεις το comment?? :p