Pmog, surfing + gaming σε ένα!

Published by stelabouras in Gaming, Internet

pmog 

Το Pmog (αρχικά του “Passively Multiplayer Online Game”) πρόκειται για ένα παιχνίδι που λαμβάνει χώρα σε όλο το net, με τους παίκτες να τοποθετούν και να χρησιμοποιούν ειδικά αντικείμενα σε ιστοσελίδες με σκοπό να κερδίσουν περισσότερους βαθμούς, (εικονικά) χρήματα και φυσικά levels!

Στο παιχνίδι, που άνοιξε χθες στο ευρύ κοινό σε open beta φάση, οι χρήστες / παίκτες εγκαθιστούν ένα toolbar (Firefox extension) το οποίο δείχνει την πρόοδό τους και φανερώνει τα αντικείμενα και τα quiz που υπάρχουν σε κάθε σελίδα που επισκέπτονται.

pmog toolbar

Οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν αποστολές από το website, οι οποίες έχουν συνήθως χαρακτήρα tutorial / tour σε σελίδες στο διαδίκτυο που δημιουργούνται από άλλους χρήστες (π.χ. My Fav Web Games, Distributed Computing, Overview of Free First Person Shooter games κ.ο.κ.) και αξιολογούνται από όλους. Έτσι οι αποστολές δεν τελειώνουν ποτέ, επιβραβεύοντας όσους τις τελειώνουν με XP και χρήματα (όπως όλα τα οnline games που σέβονται τον εαυτό τους).

pmog mission

Το Pmog διαθέτει επίσης και ένα class system (associations) που διαχωρίζει τους χρήστες ανάλογα με την κατεύθυνση (και τις αποστολές) που αυτοί ακολουθούν. Έτσι υπάρχουν οι πιο aggressive classes όπως Destroyers, Vigilantes και Seers, οι defensive classes Bedouins, Pathmakers και Benefactors και οι…Noobs ή αλλιώς Shoats! Εκτός από τις κλάσεις υπάρχουν και badges για τους χρήστες που επιτυγχάνουν ορισμένους στόχους όπως 100 visits σε URLs μέσα σε 1 μέρα ή μια μέρα χωρίς την χρήση του Google και τα λοιπά.

Πολλοί μπορεί να παρομοιάσουν το ύφος του Pmog με το Stumbleupon αλλά με μια gaming χροιά που το κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρον, τουλάχιστον σε όσους ξοδεύουν αρκετές ώρες στο web και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι τελείως διαφορετικό!

Comments (3)

Γιώργος Μαργαρίτης
March 12th, 2008 at 1:37 pm

Το έπαιξε κανείς? Δε κατάλαβα και πολλά από το site.

RooF
March 13th, 2008 at 12:48 am

Διαλεγεις αποστολες απο το tab missions και αναλογα με την αποστολη σε παει βολτα σε καποια sites ωστε να μαθεις κατι που δεν ηξερες η απλα να χαζεψεις. Κατι σαν random surfing. Πλακα εχει το παιζω τωρα.

amnisia
April 1st, 2008 at 8:05 pm

Από τότε που έβαλε το θέμα ο stelabouras, έχω κολλήσει με το παιχνιδάκι. Μια χαρά χαλαρό και ενδιαφέρον είναι :)