Eiffel Tower 2.0

Published by stelabouras in Misc, Tech

eiffel-tower-2 

Με αφορμή τον εορτασμό των 120ών γενεθλίων του πιο γνωστού πύργου στην Γαλλία (και όχι μόνο), η Επιτροπή εκμετάλλευσης του πύργου του Eiffel (Société d’Exploitation de la Tour Eiffel) αποφάσισε να ξαναδημιουργήσει τους δημόσιους χώρους του πύργου, κάνοντας τον έτσι διαθέσιμο σε μεγαλύτερο κοινό.

Η ομάδα Serero Architects, που τελικά κέρδισε αυτόν τον διαγωνισμό για καλύτερη εκμετάλλευση, θα διευρύνει τον πιο ψηλό όροφο του Eiffel tower (3ος όροφος) ώστε να μπορεί να υποστηρίξει περισσότερα άτομα στην κορυφή του, παρέχοντας μια πανοραμική θέα του Παρισιού.

Από άποψη βάρους, ο πύργος δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, αφού το αρχικό σχέδιο/όραμα του Eiffel ήταν να δημιουργηθεί έτσι ώστε να υποστηρίξει στα ψηλότερα σημεία του επιστημονικές συσκευές για μετρήσεις βαρύτητας και πίεσης του ανέμου, έχοντας αντέξει το βάρος κεραιών κατά την διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, εκπέμποντας σήματα σε όλη την Γαλλία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια concept σχέδια για το πως θα φαίνεται ο πύργος μόλις ολοκληρωθεί αυτή η προσθήκη, που θα μειώσει αρκετά τους χρόνους αναμονής του κοινού στην τεράστια ουρά που σχηματίζεται για την επίσκεψη της κορυφής του Eiffel tower.

eiffel concept 1

eiffel concept 2

concept eiffel 3

[via]

Comments (1)

πρεζα tv
March 20th, 2008 at 12:55 pm

Πολυ ομορφες φωτογραφιες!!!!