Ζωγραφίζοντας στο χάρτη της Θεσσαλονίκης με GPS

Published by Petrakeas in Misc, Multimedia, Software

snap7651 

Δεν ξέρω πόσοι θυμάστε το Stavro.. Είχε την εξής απλή ιδέα.. Αν έχουμε μία συσκευή GPS μαζί μας και σώζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα τη θέση μας, μετά μπορούμε να την προβάλουμε σε κάποιο χάρτη (google earth) σαν ζωγραφιά!!

Αυτό κάναμε και εμείς παρασκευή βράδυ με το HTC Touch Cruise και ένα freeware πρόγραμμα το NoniGPSPlot, το οποίο έτρεχε στο παρασκήνιο (παράλληλα με άλλα GPS προγράμματα πλοήγησης) και σημείωνε τη θέση μας σε ένα αρχείο το οποίο το έκανε export για google maps! Καμβάς μας, η Θεσσαλονίκη! Αν θέλετε να δείτε την διαδρομή μας πάνω στο χάρτη της Θεσσαλονίκης διαβάστε τη συνέχεια.

Σε κάποια σημεία της διαδρομής ήμασταν στο αυτοκίνητο ,σε άλλα περπατούσαμε και σε άλλα ήμασταν ακίνητοι:

Αρχικά πάω περπατώντας στο αυτοκίνητο, μετά πάω να πάρω τα παιδιά. Μετά παρκάρουμε Τσιμισκή στην Αριστοτέλους (τυχεροί όπως πάντα). Περπατάμε προς τα κάτω και καθόμαστε σε ένα μαγαζί.

Το πρόγραμμα έσωσε ένα σημείο όταν μπήκαμε στο μαγαζί και ένα όταν βγήκαμε. Μπορείτε να το δείτε στο google earth γιατί διαφέρουν κατά 1 ώρα και κάτι. Μετά πήγαμε πίσω στο αυτοκίνητο, κάναμε μια βόλτα από κρήνη και “delivery” τα παιδιά στο σπίτι. Μετά έρευνα για θέση παρκαρίσματος στη γειτονιά και περπάτημα προς στο σπίτι!

Αν θέλετε να δείτε τη διαδρομή μας στο Google Earth σας κατεβάστε το αρχείο kml εδώ. Περιέχει 2 tracks: το ένα είναι path και το άλλο είναι ακολουθία με όλα τα σημεία που περάσαμε. Το τελευταίο δε φαίνεται αρχικά. Αλλά αν το ενεργοποιήσετε μπορείτε να δείτε ποια χρονικά στιγμή ήμασταν σε κάθε σημείο.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Το πρόγραμμα έβγαλε και κάποια στατιστικά όπως μέση, μέγιστη ταχύτητα και άλλα! (στην παρακάτω photo φαίνεται η πλατεία Αριστοτέλους)

Σε κάποια σημεία, όπου το κινητό δεν έπιανε καλά τους δορυφόρους υπολόγισε λάθος θέση. Στα σημεία όμως που δε μας δείχνει ακριβώς πάνω στο δρόμο αυτό είναι μάλλον λάθος του google maps, γιατί σε άλλα GPS προγράμματα μας έδειχνε κανονικά.

Comments (6)

Titanas
April 12th, 2008 at 2:56 pm

Με λίγη φαντασία μου φαίνεται σαν πίπα με τον καπνό να έχει αρχίσει να καίγεται…

Άγγελος
April 12th, 2008 at 3:22 pm

Εντυπωσιακό!!! (πολύ ενδιαφέρον post by the way!)

Unseen
April 12th, 2008 at 3:39 pm

μπορώ να πω ότι και ο Τιτάνας αλλά και ο Άγγελος έχουν δίκιο!!! Πάρα πολυ ενδιαφέρον το post.

MinOtaVrS
April 12th, 2008 at 6:37 pm

Δεν παίζεσαι αγόρι μου :)

perastikos
April 14th, 2008 at 12:36 am

Ποιο software πλοήγησης χρησιμοποιείς στο Cruise?

Petrakeas
April 14th, 2008 at 1:31 am

@perastikos μέχρι στιγμής το i-go που ήταν μαζί με τη συσκευή. Είναι αρκετά καλό.
http://www.igomyway.gr/