fl0wer

Published by stelabouras in Gaming, Tech, Videos

flower 

Κάτι που παρατηρώ τα τελευταία χρόνια στην gaming industry και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, είναι το γεγονός πως αρκετοί game developers έχουν αρχίσει (επιτέλους) να ερευνούν εναλλακτικές μεθόδους gameplay, δημιουργώντας παιχνίδια ακόμη και για τις current-gen consoles που δίνουν μεγάλη έμφαση στην χαρά του παιχνιδιού, χωρίς να παραβλέπουν τον παράγοντα γραφικά.

Μου έρχονται αρκετοί τίτλοι στο μυαλό (κάποια XBLA games, το Little Big Adventure, και άλλα) παρόλα αυτά σε αυτό το post θέλω να επικεντρωθώ στην εταιρία “Thatgamecompany“.

Οι άνθρωποι στην “Thatgamecompany” έχουν δημιουργήσει games που ξεφεύγουν της πεπατημένης, όπως το (για πολλούς, πρόγονο του Spore) Fl0w για PC και PS3, το καταπληκτικό Cloud και τελευταία παρουσίασαν στην Ε3 2008 το fl0wer.

Το fl0wer, όπως μπορείτε να δείτε και από το trailer παρακάτω, με μια πρώτη ματιά μπορεί να μην δίνει την εντύπωση του παιχνιδιού και είναι κάτι που οι δημιουργοί εσκεμμένα θέλουν να περάσουν στον παίκτη. Δεν είναι παιχνίδι, αλλά μια εμπειρία.

Οι παίκτες ελέγχουν τον άνεμο, φυσώντας και παρασύροντας πέταλα λουλουδιών, τα οποία και κατευθύνουν σε άλλες τοποθεσίες που υπαγορεύει το παιχνίδι. Σκοπός του fl0wer είναι η εξερεύνηση, η δημιουργία της σωρού από πέταλα και η αλλαγή του σκηνικού μέσα από τις κινήσεις του παίκτη.

Μπορεί ο τίτλος να φαίνεται ιδιαίτερα απλός και εύκολος, παρόλα αυτά είναι κάτι το νέο και το διαφορετικό σε αυτόν τον τομέα. Κατά την γνώμη μου, η τελευταία δημιουργία της Thatgamecompany (που θα είναι διαθέσιμη μόνο για PS3) είναι κάτι που πιστεύω πως η βιομηχανία παιχνιδιών έχει ανάγκη, την στιγμή που οι τίτλοι έχουν αρχίσει να αποκτούν μια μονοτονία σε περιεχόμενο και gameplay.


Comments (3)

That Cloud Game | What's on a geek woman's mind
August 3rd, 2008 at 12:06 am

[...] στο Wiggler για το fl0wer και μου έκανε εντύπωση το video. Άρχισα να ψάχνω και [...]

Fanis
August 8th, 2008 at 8:46 pm

min asxolisei kai poli poli me psifiaka louloudia iparxoun kai ekso pragmatika…

That Cloud Game « Blog Archive « …a geek woman's mind
September 29th, 2011 at 1:15 pm

[...] στο Wiggler για το fl0wer και μου έκανε εντύπωση το video. Άρχισα να ψάχνω και [...]