Nostalgia: Video Game Soundtracks

Published by stelabouras in Gaming

chrono-trigger 

Ακούγοντας πρόσφατα soundtracks παιχνιδιών όπως το Ultima IX και το Outcast, καθώς και τα καταπληκτικά ορχηστρικά του World of Warcraft, αποφάσισα να γυρίσω πίσω τον χρόνο και να βρω παιχνίδια που είχαν γίνει γνωστά όχι μόνο για το καταπληκτικό τους gameplay αλλά και για την μουσική τους επένδυση.

Συγκεκριμένα, η εποχή του SNES (Super Nintendo Entertainment System) έβγαλε εκπληκτικούς τίτλους που έμειναν στην ιστορία για τα γνωστά τους soundtracks.

Το Super Castlevania 4 καθώς και (πολύ) αργότερα το Castlevania Symphony Of The Night για Playstation, έγιναν γνωστά για την χαρακτηριστική μυστηριώδη και τρομαχτική μουσική τους, καθώς τα εκπληκτικά κομμάτια που ακούγονταν σε κάθε επίπεδο καθήλωναν τον οποιονδήποτε από την πρώτη στιγμή.

Προχωρώντας σε πιο κλασσικούς τίτλους, δύο από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών, το Secret of Mana και το ‘Chrono Trigger’ (και τα δύο διαθέσιμα σε SNES) ξεχώρισαν για τα υπέροχα soundtracks που τα πλαισίωναν, μεταφέροντας τον παίχτη στον κόσμο τους.

Πιστεύω πως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για ένα παιχνίδι που θέλει να αγγίξει πραγματικά έναν gamer, από το musical theme του. Τα γραφικά μπορεί να κάνουν τον παίχτη να δοκιμάσει 1 και 2 φορές έναν τίτλο, αλλά η μουσική επένδυση είναι αυτή που θα τον κάνει να γυρίσει πάλι σε αυτό, ακόμη και μετά από πολύ καιρό.

Στις μέρες μας φυσικά, κάτι τέτοιο είναι ίσως η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Λίγοι τίτλοι γίνονται γνωστοί λόγω καλοδουλεμένων soundtracks και ακόμη λιγότεροι game producers δίνουν σημασία στην μουσική επένδυση. Ομολογώ πάντως πως από την εποχή μας έχω ξεχωρίσει με διαφορά την Blizzard που επιμένει στην ποιότητα, με τον Russell Brower να γράφει ιστορία τόσο με το soundtrack του Diablo II, όσο και με τα soundtracks του World of Warcraft μαζί με τα expansions του.

Εσείς είχατε κάποιο τίτλο που να σας είχε κολλήσει για καιρό η μουσική του;

Comments (3)

Petrakeas
August 29th, 2008 at 2:30 pm

To Outcast το ανέφερες για μένα ε;;;
Αχ.. νοσταλγία.. Γυμνάσιο τότε.. το ‘τρεχα στον καινούριο Celeron 433 και σας έλεγα τα παράξενα quests που είχε ενώ κάναμε βόλτες στον πεζόδρομο..

Petrakeas
August 29th, 2008 at 2:33 pm

ΑΑ να προσθέσω το final fantasy που το είχα κάνει και post:
http://www.wiggler.gr/2008/07/31/to-zanarkand-orchestral-performance/

καθώς και το monkey island!

Cyberpunk
August 30th, 2008 at 2:14 pm

Grim Fandango, Riven, Need for Speed 2, The Neverhood …