Valve’s Steam

Published by Petrakeas in Gaming, Internet

steam_powered 

To Steam είναι μία πλατφόρμα της Valve (δημιουργός του Half life) για διακίνηση games και πνευματικού υλικού. Με τον client για windows μπορείτε να κατεβάσετε demos, να αγοράσετε games, να κάνετε φίλους στο steam cloud, να παίξετε single και multiplayer games. Αρχικά το Steam εμφανίστηκε με το Half Life 2, το οποίο ακόμα και να το είχατε αγοράσει με το Dvd του ,απαιτούσε την εγκατάσταση του client. Αυτό τους είχε ξενίσει όλους εκείνη την εποχή και έψαχναν τρόπους να παίζουν το game χωρίς να ανοίγει το Steam πρώτα.

Ωστόσο, αυτή την εποχή στο Steam διακινούνται πάρα πολλά games από κλασσικά όπως το Tomb raider, μέχρι τελευταίες κυκλοφορίες όπως το Far Cry 2, αλλά και μικρές παραγωγές που διαφορετικά δε θα μπορούσαμε να τις βρούμε σε κάποιο μαγαζί όπως το Penny Arcade (αξίας 15 ευρώ).

Το Steam είναι κάτι σαν το dashboard των κονσολών που λείπει από το Pc. Στα Vista με τον Game explorer  η MS έκανε μια πολύ ρηχή προσπάθεια να συμμαζέψει τα games σε ένα σημείο, αλλά με πολύ επιφανειακό το αποτέλεσμα. Θα ήθελα να δω το Steam να  γίνεται όλο και πιο mainstream ή ακόμα καλύτερα να εξελιχθεί μια συλλογική προσπάθεια από πολλές εταιρίες με έναν Open source client, αλλά ζητάω πολλά!!

Πάντως πιστεύω ότι το μέλλον στη διακίνηση παιχνιδιών (βλέπε και Xbox live arcade) είναι στο internet και η Valve το έχει καταλάβει εδώ και καιρό…

Comments (4)

Wolverine
November 19th, 2008 at 12:52 am

Ρε παιδες τι επαθε απο χθες το Wiggler ?
Μου ελεγε The account has been suspended και το blog
δεν ανοιγε καθολου !

Petrakeas
November 19th, 2008 at 1:11 am

@Wolverine θα υπάρξει σύντομα σχετικό post! Προς το παρόν αναμένουμε…

gc
November 21st, 2008 at 12:33 pm

και το Football Manager 2009 δίνει σαν option το steam αλλά από ότι φαίνεται δεν συνάντησε την κατάλληλη ανταπόκριση…

stelios
December 1st, 2008 at 1:11 pm

Aν η εξελιξη είναι το steam είναι πολύ λυπηρό… Προκαλεί σωρεία προβλημάτων και καταναλωνει πολλους πόρους του συστήματος. Επίσης χωρίς ιντερνετ συνδεση δεν μπορείς να εγκαταστήσις ή να παιξεις το παιχνίδι που έχεις ΑΓΟΡΑΣΕΙ… Πάει πολύ να χαιρόμαστε και να λέμε ότι το steam είναι το μέλλον. Να το βράσω τέτοιο μέλον!